City Gross satsar ännu mer på färskvaror

By on 14 maj, 2021

Under våren 2021 deltar 25 medarbetar på City Gross i en gedigen utbildning till Grönsaksmästare. Syftet är att erbjuda sina kunder samma expertis i frukt- och gröntavdelningen som man redan gör i kött, fisk- och bageriavdelningen.

– Det handlar om allt från hur man hanterar produkterna på bästa sätt, hur inköpen går till men också hur man använder råvarorna – det vill säga tillagar dem, berättar Kimberley Wintmo affärsområdeschef för frukt och grönt på Bergendahls Food och initiativtagare till utbildningen.

Utbildningen rör sig över två tillfällen med fyra veckors mellanrum där deltagarna får flera uppgifter att studera under mellan utbildningstillfällena. De ska bland annat beskriva sina bästa kundupplevelser de lyckats skapa.

– Vi är duktiga på att mäta saker som svinn, försäljning och marginal men de fantastiska kundmötena som många lyckas skapa är också jätteviktiga att lyfta så att fler kan inspireras, berättar Kimberley.

I första omgången deltar 25 medarbetare utspridda över landet och tillsammans med de befintliga grönsaksmästarna kommer samtliga City Gross-butiker ha varsin mästare under 2021. Syftet med utbildningen är att öka kunskapen kring frukt och grönt så man kan erbjuda kunderna samma expertis och specialkunskaper som man redan gör i kött- och fiskdisken och bagerierna.

– På utbildningen går vi bland annat genom hur man hanterar produkterna på bästa sätt, som känslighet för bland annat temperaturer och luftfuktighet. Men vi pratar också om råvaror i säsong, vilka olika märkningar som finns och vad de står för, hur inköpen går till och hur man kan använda produkterna i sin matlagning – allt för att kunna guida våra kunder på bästa sätt och hjälpa dem hitta nya produkter att använda sig av, berättar Kimberley.

Men utbildningen berör även driftsrutinerna, hur man läser försäljningsrapporter och kan säljstyra sitt sortiment för optimal lönsamhet, hur man bygger en intressant butik för kunden och hur man aktivt kan jobba för att skapa bra kundupplevelser.

Under vecka 22 är det tentamen för de första 25 deltagarna, innan de kan gå ut och praktisera med titeln Grönsaksmästare.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: City Gross

You must be logged in to post a comment Login