Crowd Charging utökar antalet laddpunkter

By on 28 januari, 2018

Att elbilar är framtiden, är det få som tvivlar på. Norge är elbilarnas förlovade land, i Sverige har försäljningen av rena elbilar och laddhybrider tagit fart och i Danmark finns Nordens bäst utbyggda nätverk av publika laddare.

Just Sverige, Norge och Danmark är E.ONs hemmamarknad när det gäller laddinfrastruktur och laddlösningar. Just i Danmark testar E.ON dessutom en helt ny tjänst, som kan revolutionerar elbilsägandet: Crowd Charging – ladda hemma hos en elbilskollega!

Danska bilister har i dag mer än 2 000 laddpunkter för elfordon. 1 300 av dessa är E.ONs.

Men till detta kommer en lång rad laddboxar hos privatpersoner, säger Tore Harritshøj, chef för E.ONs satsningar på e-Mobility i Norden. Vi tror på en delningsekonomi, därför testar vi nu att göra privata laddboxar tillgängliga för alla som deltar i projektet, cirka 100 elbilsägare.

Tanken bakom testet är att ingen naturligtvis ska förlora på detta, man betalar samma pris i de privata laddboxarna som man gör i de publika laddarna. Projektet kommer att pågå under januari och därefter kommer man att fatta beslut om hur man kan utveckla konceptet och möjligen också ta det till Sverige.

Laddboxar för privat bruk växer just nu snabbt, fler och fler inser att en riktig laddbox gör laddningen av elbilen snabbare och effektivare, avslutar Tore Harritshøj.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login