Curling: Världscup-premiär i Suzhou, Kina

By on 12 september, 2018
Foto: © WCF / Celine Stucki

Curling World Cup är en ny storsatsning från internationella curlingförbundet, idag onsdag väntar premiärmatcher vid den första deltävlingen i Suzhou, Kina.

OS-guldlaget Hasselborg är först ut med premiärmatch kl 09:00, svensk tid, mot hemmanationen Kina. Senare under dagen väntar Ryssland för mixed-dubbel paret Westman/Ahlberg och vid dagens sista pass spelar herrarna i lag Edin mot USA.

Sverige är rankade som världsettor på både dam- och herrsidan efter den mycket framgångsrika fjolårssäongen med bl.a OS-guld för damlaget Hasselborg och OS-silver för herrarna i lag Edin, och tillhör storfavoriterna när tävlingarna drar igång.

Totalt åtta damlag, åtta herrlag och åtta mixed-dubbel lag finns med i det mycket meriterade startfältet. Curling World Cup är en ny storsatsning från internationella curlingförbundet med fyra deltävlingar under säsongen.

Nästa deltävling spelas i Omaha, USA i början av december. Och i slutet av januari 2019 kommer Curling World Cup till Sverige och Jönköping. I maj 2019 spelas den avslutande finalen i Peking, Kina.

Sveriges trupp vid den första deltävlingen

Team Hasselborg
Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs

Team Edin
Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren

Mixed-dubbel
Therese Westman, Robin Ahlberg. Coach: Anette Norberg

Förbundskapten: 
Peja Lindholm

Sport | Curling
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login