Cykla för klimatet och tävla för Örebro

By on 25 april, 2017
Foto: Jörgen Wiklund/Scandinav Bildbyrå; Erik Lundell/Örebro kommun

För tredje året i rad ställer Örebro upp i European Cycling Challenge, en tävling mellan olika städer i Europa. Tävlingen pågår 1–31 maj och det gäller att vi tillsammans trampar så långt som möjligt.

Det ska vara enkelt att ta sig fram på cykel i Örebro. Vi jobbar aktivt med investeringar i vårt cykelvägnät, för att förbättra möjligheterna för örebroarna att välja cykeln som transportmedel.

– Att cykla är ett enkelt sätt att bidra till ett mer hållbart samhälle och vara lite mer klimatsmart i sin vardag. Genom att delta i tävlingen kan man göra detta ihop med andra och dessutom har man chans att vinna fina priser, säger Emily Folkö, samhällsplanerare.

Precis som förra året är European Cycling Challenge majutmaningen inom ramen för Klimatsmart vardag och det går att delta i utmaningen själv eller som ett lag. De tre personer som har cyklat längst belönas och alla som cyklat minst en kilometer är med i utlottning av cykelkit. Tävlar man som lag har man chans att vinna en picknick och de som fotar sin vardagscykling och lägger upp på Instagram med #örebrocyklar kan vinna något varje vecka.

Cykelfrukost 2 maj
Du kan starta utmaningen med att cykla förbi oss på Järntorget kl. 7–9 den 2 maj och registrera dig, så bjuder vi på frukost!

– Ja nu börjar ju verkligen en härlig årstid för alla som har möjlighet att cykla, säger Thomas Giege, energi- och klimatrådgivare. Vi hoppas så klart att riktigt många vill vara med och tävla för Örebro i European Cycling Challenge.

Mer om utmaningen
Mer information om hur du anmäler dig, tävlingsvillkor och presentation av priser finns på orebro.se/klimatsmartvardag.

Tillsammans skapar vi ett mer hållbart Örebro!

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login