Då törstar flest svenska singlar efter kärlek

By on 30 december, 2022
Arkivbild

Det nya året bjuder in oss till en nystart, med nya vanor, löften och inte minst nya kärlekschanser. Men det finns en dag då flest svenska singlar bestämmer sig för att utforska sina dejtingmöjligheter, enligt Match. Den första söndagen i januari 2022 ökade registreringar med hela 147 procent. Att våga ta steget och skicka ett meddelande dröjer dock, flest meddelanden skickas inte förrän en vecka senare.

Härliga julveckor med nära och kära, och ett nytt år får svenska singlar att i större uträckning våga hitta kärleken. Ny data* från Match visar att årets största dejtingdag online infaller den första söndagen i januari. Den 2 januari 2022 ökade registreringarna av svenska singlar på Match med 147 procent och en liknande ökning skedde även 2021.

– Att umgås med nära och kära under högtider är underbart, men som singel kan dessa tider också vara en påminnelse om att man inte delar livet med en partner. Om du är en av dem som känner så, våga ta chansen i januari! Uppenbarligen är det många som är extra nyfikna, förväntansfulla och redo att satsa på dejting och en ny relation just då. Detta kan definitivt öka chanserna att hitta rätt partner. För som singel bör du vara där flest singlar finns för att få maximalt resultat, säger Jacqueline Joo, dejtingexpert på Match.

Det är inte bara en specifik dag, utan också ett visst klockslag som flest registrerar sig. De flesta singlar tar steget och registrerar sig på Match klockan 20.00 på söndagskvällen. Däremot dröjer det ofta innan man vågar skicka ett meddelande eller sätta konversationen i rullning. Dagen då flest meddelanden skickas sker inte förrän drygt en vecka senare. Under 2022 skickades flest meddelanden den 13 januari.

Nöje
Örebronyheter

Källa: match.se

You must be logged in to post a comment Login