Dags för nyinvigning av Lindesbergs Stadsbibliotek

By on 27 mars, 2023
Arkivbild

Dags för nyinvigning av Lindesbergs Stadsbibliotek som får nya funktioner och nytt namn.

Lördag 1 april kl 10-14 är det dags för nyinvigning av Lindesbergs Stadsbibliotek efter månader av renovering, nu som Kultur- och fritidsenhetens publika lokaler eftersom lokalerna är mycket mer än ett bibliotek. Byggnaden kommer att få ett nytt namn och målet är att det i lokalerna ska växa fram möjligheter för kultur, historia, föreningsliv och turism.

”Lokalerna är nyrenoverade och vi ser fram emot att få visa upp dem!Välkommen att lyssna på invigningstal, poesi, högläsning, sagostunder, se på konst, dans, underhållning och mycket mer”, skriver Kultur- och fritidsenheten i sociala medier.

Kultur- och fritidsenheten vill ha hjälp med att hitta på ett namn på huset och efterlyser förslag via enhetens och bibliotekets sociala mediakanaler som Facebook och Instagram.

Målet är att det i lokalerna ska växa fram möjligheter för bland annat föreningar:

”Vi har en pågående dialog med de föreningar som är intresserade av att verka i lokalen på Smedjegatan 1”, meddelar Kristina Öster – kultur- och fritidschef på Tillväxtförvaltningen: ”Fram till sommaren kan de föreningar som är i Sandströms fortsätta att vara det”.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login