Dags igen för Lindeskolans elever att tävla om årets kulturpriser

By on 13 mars, 2022
Bild: Lindeskolan

Nu är det dags igen för Lindeskolans årliga kulturpris – en tävling där alla elever på Lindesbergs gymnasieskola Lindeskolan oavsett program är välkomna att vara med och lämna in bidrag. I Lindeskolans kulturpris går det att tävla i fyra kategorier – ord, bild, ljud och rörelse. I varje kategori utses ett första och ett andra pris som vinner 1.500 respektive 800 kr. 

Lindeskolans kulturpris arrangeras av Lindeskolans bibliotek sedan 2014. Tävlingsperioden sker under vårterminen med sista inlämningsdag för kulturpriset 2022 är söndag 8 maj. Priserna delas ut i samband med skolavslutningen i juni.

I Lindeskolans kulturpris går det att tävla i fyra kategorier – ord, bild, ljud och rörelse. Bidragen ska vara av konstnärlig karaktär. I varje kategori utses ett första och ett andra pris som vinner 1500 respektive 800 kr. 

Kategorier:

  • ORD – novell, dikt, kåseri, drama mm.
  • BILD – foto, måleri, skulptur osv.
  • LJUD – sång, musik, ljudinstallation etc.
  • RÖRELSE – dans, film o. dyl.

Bidragen lämnas in till biblioteket, om du har ett fysiskt konstverk, eller digitalt till kulturpriset@lindesberg.se. I anmälan anges namn, klass och kontaktuppgifter. Är det en video eller ljudfil du lämnar in så är det viktigt att ljud/bildkvalitet håller tillräckligt hög kvalitet.

Man får lämna in maximalt två (2) bidrag per person och kategori. Sista inlämningsdag är söndag 8 maj.

Nyhet 2022! Alla inlämnade bidrag kommer att visas på en utställning på biblioteket så att alla kan se. Den finns på plats under perioden 10/5 – 10/6. Detta innebär att du i och med din medverkan godkänner att ditt bidrag visas på biblioteket och på bibliotekets hemsidan (de digitala bidragen).

En jury bestående av minst tre personer, bestämmer vinnarna. Inom kategorierna kan expertis komma att höras inför bedömningen. Juryn förbehåller sig rätten att vid eventuella tveksamheter bestämma lämplig kategori. Vinnande bidrag kommer att publiceras på skolans sociala medier.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login