Dags igen för Luckans land – den levande adventskalendern i Lindesberg

By on 24 november, 2021
Luckans land 24 december 2012 - nu är det dags för nypremiär på Norrtullstorget i Lindesberg,

Onsdag 1 december kl 18:00 är det nypremiär för ”24 ögonblick i Luckans Land” – en levande adventskalender där allt kan hända och vad som helst kan hända på. Från 1 december fram till julafton kommer en ”lucka” att öppnas varje dag på och omkring Norrtullstorget (utanför biblioteket) i Lindesberg kl 18.00 (förutom julafton då luckan öppnas kl 12.00). 

En ”lucka” består av olika former av uppträdanden som är mellan 10-20 minuter långa. Innehållet är, som i alla andra adventskalendrar, hemligt men vi kan avslöja så mycket som att det framför allt kommer framföras olika former av kulturella uttryck (sång, musik, teater…) av både kända och mindre kända profiler hemmahörande Lindesbergs kommun.

Det är amatörteaterföreningen Bergslagens Spektakelteater tillsammans med Lindesbergs Hembygdsförening som nu tagit tag i och återupplivar den insomnade traditionen ”24 ögonblick i Luckans Land” – landet där allt kan hända och vad som helst kan hända” som uppfördes under åren 2009-2012 och bidrog då till stor glädje och ökad julstämning bland såväl medverkande som hos den trogna publikskaran. 

”Ett bokstavligt talat levande bevis på att Lindesberg har ett mycket brett och levande kulturliv”, sade Stefan Jansson 2011 då Lindesbergs levande adventskalender återkom för tredje året. Spektakelteatern utlovar i år ett minst lika varierande, eftertänksamt och omfångsrikt kulturellt innehåll som då det begav sig senast.

Alla är välkomna att komma till Norrtullstorget (torget utanför biblioteket) i decemberkvällningen kl 18.00 (julafton 12.00). En gonggong kommer förkunna starten på dagens lucköppning. Fritt inträde förstås och samtliga aktörer och arrangörer ställer upp helt ideellt för att på så sätt bidra till glädje och julstämning i Lindesberg.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login