Dags nominera till Örebro läns Jämställdhetspris

By on 8 juni, 2022
Illustration: Länsstyrelsen Örebro län

För fjärde året i rad delas Örebro läns jämställdhetspris ut och nu är det dags att komma in med nomineringar av den eller de som gjort ett bra jämställdhetsarbete i Örebro län – något som gör skillnad.

Örebro län ligger på många sätt i framkant vad gäller jämställdhetsarbete och det är något vi vill uppmärksamma, säger Matilda F. Gustavson, särskilt sakkunnig i jämställdhet på Länsstyrelsen i Örebro län.

Det är många som på olika sätt arbetar för att alla människor ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Priset är en symbol för att man ser och värdesätter arbetet. Kampen för jämställdhet fortsätter men det är viktigt att stanna upp och se allt det positiva som görs för jämställdheten i Örebro län.

Det går att nominera organisationer, verksamheter, företag och privatpersoner i Örebro län. Dock inte politiska partier. Nomineringarna kan göras på Länsstyrelsens webbplats.

Vinnaren koras den 15 november.

Förra året gick priset till Anders Lindén. I sitt arbete som programansvarig för Högskoleingenjör, Byggteknik vid Örebro universitet har han med sitt nytänkande bidragit till stor förändring i en mansdominerad bransch genom att utveckla ny kunskap i mötet med studenter.

Tidigare vinnare:

2020 Magdalena Åsgärde och projektet Kvinna i fokus, vilket haft en avgörande betydelse för asylsökande kvinnors trygghet och inkludering i det svenska samhället.

2019 Ulrika Lundgren, Folkhälsoförvaltningen Karlskoga-Degerfors, för att ha ökat möjligheten till att arbeta heltid i kvinnodominerade yrken.

Bakom priset står Örebro läns jämställdhetsråd, med representanter från Örebro kommun, Hällefors kommun, Region Örebro län, Örebro Universitet och LO.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa Länsstyrelsen Örebro län
Läs mer om priset här – https://www.lansstyrelsen.se/orebro/samhalle/social-hallbarhet/jamstalldhet/orebro-lans-jamstalldhetspris.html

You must be logged in to post a comment Login