Daniel Karlsson Trio spelar live på Satin

Av på 1 september, 2021
Foto: Per Kristiansen

Daniel Karlsson Trio har sedan sin albumdebut Das Taxibåt i september 2013 etablerat sig som en av de mest intressanta konstellationerna i svensk och europeisk jazz. Inte minst genom det magnifika hattricket med andra albumet Fusion for Fish, som släpptes i augusti 2014.

Plattan tog hem Sveriges radios jazzkatt för årets bästa jazzgrupp 2014, OrkesterJournalens Gyllene Skivan 2015 samt en Grammis för bästa svenska jazzalbum 2015. Öron öppnades också utomlands, deras musik belönades med fina recensioner och frekvent airplay i Europeiska radiokanaler.

Deras flöde och häpnadsväckande produktion av ny musik har sedan fortsatt med obruten kraft, musiken beskrivs ofta som innerlig och lyrisk, en resa med destinationer delvis utanför jazzens domäner.

Genom åren har trion gjort flertalet turnéer i Centraleuropa, Sydeuropa och Storbritannien, en avstickare till Korea gjordes 2016 för ett uppträdande på Jarasum International Jazz Festival. Flertalet radiokonserter har upptagits och sänts i SR P2. Även Italienska Rai Radio 3 sände trions konsert från Matera 2017.

Efter en lång europaturné 2019 i samband med releasen av deras sjätte album Fuse number eleven kan de nu höras även i hemlandet utforskandes ny musik.

Missa inte Daniel Karlsson på piano, Christian Spering på kontrabas och Fredrik Rundqvist på Trummor i form av Daniel Karlsson Trio när de kommer till Satin i Örebro för ett liveframträdande Onsdag 8 September 2021!

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro Jazz

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in