Dansfestival till minne av Lena Josefsson

By on 2 augusti, 2022
Lena Josefsson.
Foto: Magnus Westerborn

Den 7-10 september arrangeras Dansfestival Raande-Vo i Örebro till minne av en av Sveriges mest framstående koreografer, Lena Josefsson. Lena Josefsson avled 2020. Festivalen arrangeras på initiativ av gamla medarbetare och koreografens familj.

Bland festivalens utbud finns två olika verk av Lena Josefsson: Ett paradis, trängt och Distant Light. Dansfestival Raande-Vo engagerar över 20 konstnärer från både Sverige, Europa och Afrika som tidigare arbetat med Lena Josefsson.

Dansfestivalen arrangerar också aktiviteter och workshops i samarbete med stadens etablerade kulturaktörer så som OpenArt, Örebro konsthall, Kulturkvarteret och Svenska Kammarorkestern. Dansfestivalen riktar sig särskilt mot ungdomar genom feriepraktik och workshops.

Lena Josefsson växte upp i belgiska Kongo som missionärsbarn och utvecklade med sina rötter i två kulturer ett unikt uttryck inom samtida dans på den svenska dansscenen. Hon var länge verksam i Örebro med sitt Kompani Raande-Vo. Hon var även konstnärlig ledare för Skånes Dansteater och på Orionteatern tillsammans med regissören Lars Rudolfsson.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Dansfestival Raande-Vo

You must be logged in to post a comment Login