Därför handlar 2024 om att omfamna alla hjärtans dag

By on 10 februari, 2024
Arkivbild

Därför handlar 2024 om att omfamna alla hjärtans dag, dejtingexperten Paul Brunson listar tre sätt att omfamna ”main character energy”.

Alla hjärtans dag är utan tvivel dagen med stort D när det kommer till att hylla romantiken. Tinder, världens mest populära dejtingapp, bekräftar att temadagen är populärare än någonsin, särskilt bland den nya generationens dejtare. Om du trodde att unga singlar var mer intresserade av ”Galentine’s Day” än ”Valentine’s Day” är det hög tid att tänka om.

Inför alla hjärtans dag förra året såg Tinder att matchningarna ökade med 10 procent jämfört med en genomsnittlig dag och med 17 procent bland 18–25 åriga användare globalt1. Dessutom skickades i genomsnitt 30 miljoner “Like”-markeringar per dag, där hela 70 procent av ökningen sågs bland användare 18–25 år. Generellt ökar aktiviteten som mest fyra dagar innan alla hjärtans dag, när singlarna vänder sig till Tinder för att hitta rätt match. De mest aktiva timmarna brukar vara mellan klockan 21.00 och 22.002.

– Dagens 18–25 åringar omfamnar alla hjärtans dag, men väljer att ta sig an romantiken på sina egna villkor. Den här generationen är tydliga med vad de söker efter och ber inte om ursäkt för sig själva. I dagens dejtinglandskap är det nödvändigt att ha ett öppet sinne. Att vara autentisk leder till de mest genuina kontakterna, säger Paul Brunson, Tinders globala expert inom relationsinsikter.  

Enligt Tinders senaste rapport Year in Swipe handlar dejting idag ofta mer om att lära känna sig själv än att hitta ”den rätta”. Singlar är mindre upptagna av var deras relation är på väg och mer intresserade av processen att lära känna någon (och sig själva) genom att dejta och skapa nya möjligheter och minnesvärda erfarenheter.

Här är tre tips från Paul Brunson, Tinders globala expert inom relationsinsikter, om hur du kan omfamna din ”main character energy” inför alla hjärtans dag 2024:

1. Alla hjärtans dag börjar med dig

2024 handlar om att ha en take-it-or-leave-it-attityd, det vill säga att vara tillfreds med att lämna en situation om det innebär att du är sann mot dig själv. Ta dig tid att göra hemläxan om dig själv och vad du faktiskt söker hos en alla hjärtans dag-dejt. Det stämmer att vi bäst lära känna oss själva genom interaktioner med andra.

Men innan du ger dig ut i dejtandet är det bra om du tänkt igenom dina egna värderingar och principer. Att hitta någon med samma grundvärderingar gör det enklare att skapa ett stabilt förhållande. 

2. Ha ett öppet sinne

Ingen är perfekt. Därför är det viktigt att inte sätta begränsningar kring vem du vill träffa genom en lång checklista (kom ihåg att Amors pilar inte alltid prickar rätt och att han ibland missar med flit!). Unga singlar omfamnar nu mer än någonsin att vara självmedvetna, och ha ett öppet sinne när det kommer till syn på faktorer som kön, dejting och ekonomisk status (mer så än tidigare generationer).

Att ha ett öppet sinne innebär inte bara att tänka utanför traditionella drömmar som villa, Volvo och vovve, utan handlar även om att inte känna sig tvingad till att leva upp till vissa sociala normer. En mer avslappnad inställning till dejting gör det enklare att skapa meningsfulla kontakter. Men kom ihåg att vara mer avslappnad inte är samma sak som att vara oseriös. För dagens singlar är det viktigaste att visa sina rätta intentioner.

3. Släpp pressen det måste inte handla om middagsdejter och rosor

Trenden 2024 handlar om att prioritera kreativitet i sitt dejtingschema i stället för att känna sig tvingad till att boka upp en traditionell helkväll med middagsdejt och drinkar. Kläm in en lunchdejt eller en morgonkaffe med någon – eller varför inte testa en aktivitet tillsammans? Till exempel att gå på en konsert eller ett museum. Det handlar om att planera din tid smart och hitta alternativa sätt att dejta. Alla hjärtans dag är 24 timmar och vem har sagt att det enda alternativet är att sikta på en uppklädd trerätters klockan åtta?

Den mest populära dejtingaktiviteten bland Tinder-användare i Sverige just nu är att gå på en promenad eller att ta en fika. Att gå på en avslappnad promenad med en kopp kaffe är ett bra sätt att minska pressen på både dig och din potentiella dejt, då ni inte behöver hålla konstant ögonkontakt. Dessutom ger omgivningarna er mer att prata om.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Tinder

You must be logged in to post a comment Login