Degerfors IF klarade det Allsvenska kontraktet

By on 4 december, 2021

Under lördagen åkte Degerfors IF till Östersund för att ta sig an Östersund FK i den sista omgången av Allsvenskan 2021.

För Degerfors gällde det att vinna för att kunna knipa 13 platsen från Halmstad, Degerfors som vann senast hemma mot Norrköping var taggade att slå tabelljumbon. Östersund å andra sidan var sedan länge klara för nedflyttning.

Degerfors började den första halvleken lite tvekande men tog sedan tag i taktpinnen och förde matchen. Borta laget skapade flera chanser men den där riktiga skärpan i avsluten saknades, samtidigt storspelade Sixten Möhlin i Östersundsmålet så det blev inga mål i den första halvleken. Förstahalvleken slutade 0-0.

I den andra halvleken fortsatte Degerfors att dominera spelet och samtidigt hade man fortsatte att ha problem med sina avslut. Spelet såg ganska likt ut under stora delar av halvleken men Östersund kom upp på några kontringar, men i den 87 minuten kunde Johan Bertilsson sätta ledningsmålet 0-1. Resultatet höll sig och Degerfors klarade av att säkra sitt allsvenska kontrakt då Halmstad spelade 0-0 mot Malmö FF.

Degerfors leder och för matchen under 90 minuter men stundens allvar verkade påverkat spelarna så de hade svårt att få till avslutningarna men Johan Bertilsson klarade pressen och kunde säkra kontraktet för Degerfors.