Degerfors IF tog säsongens första vinst i Allsvenskan

By on 26 april, 2021

Degerfors IF åkte under måndagen till Göteborg för att ta sig an IFK Göteborg i den tredje omgången av Allsvenskan 2021.

Degerfors hade inför matchen förlorat sina två inledande matcher och var sugna på en vinst, Göteborg å andra sidan hade en oavgjord och en vinst var i en ganska god form.

Det var Göteborg som styrde spelet från början, men Degerfors stack upp och skapade en del chanser och i den 27 minuten kunde Ferhad Ayaz sätta 1-0 till Degerfors. Efter målet fick Degerfors luft under vingarna och i den 38 minuten kunde Johan Bertilsson utöka ledningen till 2-0 vilket också blev slutresultatet för första halvlek.

I den andra halvleken laddade Degerfors ordentligt och i den 49 minuten kunde Johan Bertilsson sätta sitt andra mål för kvällen och utöka Degerfors ledning till 3-0. Göteborg vaknade till efter målet och höjde tempot ordentligt, i den 52 minuten gav det resultat och Hosam Aiesh kunde reducera till 1-3 för Göteborg. Göteborg fortsatte efter målet att pressa på och i den 74 minuten kunde Kevin Yakob också reducera till 2-3. Degerfors tog efter målet tag i sitt spel igen och trots att Göteborg forcerade något enormt kunde de hålla emot och matchen slutade 3-2 till Degerfors.

Detta var en mycket bra match från Degerfors sida och det kändes som om man läst Göteborg ganska bra, skapat en taktik som visade sig fungera utmärkt. Nu är målnollan spräckt och detta mot IFK Göteborg som ändå slog AIK senast så det skall bli intressant att se vart detta kan leda.

Nästa match spelar Degerfors IF den 3 Maj borta mot Mjällby AIF.

Matchen slutade IFK Göteborg 2-3 Degerfors IF