Degerfors IF tog sin första seger i Allsvenskan 2022

By on 9 maj, 2022

Degerfors IF har inte inlett Allsvenskan 2022 direkt bra, sex raka förluster och i kvällens match ställdes man mot GIF Sundsvall i en tidig jumbofinal.

Bägge lagen inledde matchen trevande där man visade upp ett småstressigt, slarvigt spel där man kände på varandra. Efter ett tag tog GIF Sundsvall över och det mer eller mindre spel mot ett mål i slutet av första halvleken, Degerfors hade trots det spelmässiga underläget två helt rena målchanser dock utan att göra mål.

Degerfors kom ut i den andra halvleken och visade upp ett lamt spel, Sundsvall kunde enkelt ta ledningen i den 49 minuten efter att gästerna mer eller mindre släppte allt. Målet gav Degerfors en energiinjektion och intensiteten ökade, nu höll det inte i sig allt för länge. I den 75 minuten minuten efter att kvalitén på spelet hade gått ner sig ordentligt och hemmalaget hade haft ett par fina kontringar kom även 2-0 målet för Sundsvall.

Degerfors fortsatte att gnugga på och man kunde reducera i den 83 minuten, efter det visade man upp en desperation och hunger som man skulle ha haft med sig från start. I absolut sista matchminuten kom kvitteringen, med fyra spelade minuter på stopptiden kom även Degerfors segermål inslaget av Saidi och Allsvenskans första seger var ett faktum.

Trots den minst sagt nervösa inledningen från Degerfors sida kunde man plocka fram det där lilla extra i slutet som behövs blev det ett bra avslut, kan man ta med sig den inställningen som man visade upp när man vände och kom tillbaka kan det bli bra. Men då måste man starta matchen så och orka hela tiden ut, trots vinsten är man fortsatt sist men med samma poäng som Sundsvall och bara två poäng bakom både Värnamo och Helsingborg.

Tack vare vinsten undvek man även ett mindre smickrande rekord, nämligen det att inget lag i hela Allsvenskans historia har förlorat de sju först omgångarna. I den åttonde omgången söndag 15 maj 2022 tar men emot just Helsingborgs IF på Stora Valla, vinst där så kommer lyftet.