Degerfors IF tog viktig vinst mot AIK

By on 27 september, 2021

Under måndagskvällen tog Degerfors IF emot AIK hemma på Stora Valla för den 21 omgången av allsvenskan2021.

Degerfors kom från en tung förlust senast mot Djurgården medans AIK kom från en oavgjord match mot Kalmar och vinst mot IFK Göteborg. För Degerfors var detta en mycket viktig match för att hålla sig borta från bottenstriden, för AIK var matchen också viktig om man ville vara med i toppstriden.

Matchen började jämnt men redan i andra minuten fick Victor Edvardsen bollen och kunde ge Degerfors ledningen med ett fint skott 1-0. Efter målet tog sig AIK in i matchen och började ta över bollinnehavet, AIK skapade flera chanser och brände några riktigt bra målchanser men även Degerfors bjöd på några riktigt bra chanser med sina omställningar. Men första halvlek slutade 1-0 till Degerfors.

Den andra halvleken började jämnare än än den första slutade men det var fortfarande AIK som stod för den största delen av bollinnehavet, men Degerfors fortsatte med sina kontringar och i den 66 minuten kunde Victor Edvardsen sätta sitt andra mål för matchen och 2-0 till Degerfors. Efter målet fortsatte Degerfors med sina kontringar och skapade chanser men nu var det AIK som satsade hårt framåt men det skulle dröja till den 90 minuten innan Nabil Bahoui kunde reducera till 2-1 vilket också blev lutresultatet.

En viktig vinst för Degerfors då man nu styrde en bit bort från nedflyttningsstriden, nu behöver man bara få med sig spelet från den här matchen till de kommande matcherna.

Matchen slutade Degerfors IF 2-1 AIK.