Det är här det händer

By on 15 mars, 2022
Omslagen till broschyren pryds av konstnären Johan Paalzows konstnärliga utsmyckning vid Björkhagaskolan i Lindesberg.

”Det är här det händer” konstateras i en ny 16-sidig broschyr som presenterar det rika, breda och levande kulturlivet i Lindesbergs kommun. Den annonsfinansierade broschyren har producerats av Lindesbergs kommuns kultur- och fritidsenhet.

”Kulturen är viktig i vår kommun och det finns ett brett utbud – därför vill vi lyfta fram det på många olika sätt”, förklarar kultursekreterare Sara Sporre.

Så här sammanfattas kulturlivet i Lindesbergs kommun i broschyren:

”Normalt tar vi konst, teater, film, musik, dans och andra uttryck som självklara inslag i livet, men sådant som en pandemi kan skapa ett stort tomrum. Med det följer ett uppdämt behov av att uppleva saker tillsammans.

Då är Lindesberg rätt plats, tack vare ett rikt kulturliv. Konst, teater, film, musik och mycket mer bidrar till att hålla platsen levande. Kulturen öppnar möjligheter för oväntade möten och spännande upptäckter. Evenemangen bygger gemenskap och skapar upplevelse som räcker länge.

Från Kloten i norr till Fellingsbro i söder ekar musiken och körsången – och tonerna inspirerar. Vi säger det gärna med en sång tillsammans med andra och delar kulturupplevelser av vitt skilda slag.”

Rötter som lett till full blom

Det goda samarbetet mellan kommun, föreningar och studieförbund gör att det finns något för alla åldrar. Drivet och den starka samarbetsviljan går att spåra långt tillbaka i tiden. Rötterna kan finnas i de gamla gruvsamhällena, där bergsmännen samarbetade i kooperativ för att åstadkomma storverk.

Arvet förs vidare och tar sig ständigt nya uttryck. Passa på att både ta del av och delta i vårt kulturutbud! Den 16-sidiga broschyren i A4-format är annonsfinansierad och har producerats av kommunikationsbyrån JS/Sverige på uppdrag av Lindesbergs kommuns kultur- och fritidsenhet.

Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login