Diskopunk släpper sitt debutalbum

Av på 20 maj, 2022

Diskopunk har etablerat sig som ett av landets mest explosiva och bästa liveband vilket dom har bevisat om och om igen. Under två år har fem-mannabandet gjort ett gediget jobb med låtarna som i stort sett är inspelade helt live för att fånga deras mäktiga, övertända livekänsla även i studioversionerna av låtarna.

Det hörs att skivan som är döpt till ”Filthy Boogie” är skriven under pandemin. Reflekterande texter om konspirationsteorier, vad folk gör på sociala medier, samtiden och människor. Soundet är snäppet rockigare och punkigare. Bandet har vågat utforska nya marker, dock fortfarande mycket Diskopunk över låtarna. Detta är det absolut bästa de gjort.

”Känns helt otroligt att äntligen få släppa ut vårt monster till skiva. Livenerv, replokal, mördarlåtar, mangel, lite gråt & lite naket. Skivan är en resa, spretig & oförutsägbar på ett sätt vi är jävligt stolta över. En efterlängtad bandskiva med allt som är Diskopunk.” – Diskopunk

Diskopunk debuterade 2016 och har sedan dess spridit sin övertända liveakt och arsenal av dansanta hits på svenska indiescenen och runtom Europa. De beskriver sig själva som ”ett dekigt ABBA som blandar friskt mellan dans, post-punk, pop & rock’n’roll för att landa i ett landskap mellan underground och yttre rymden”. Full on boogie beskriver live-akten bäst. Vintern 2019 avslutades en Sverigeturné samt en Europaturné som förband till Friska Viljor. De har även varit förband till Mando Diao samt haft headlinespelning på en amfiteater i Amman, Jordanien som sågs och hyllades av Oasis producenten David Scott.

Bandet avslutar:

”Vi har sett oss som ett lite spretigt band tidigare och alltid sett det som ett minus eller nackdel. Men under plattans resa har vi kört fullt fräs och tillåtit oss att leva ut i all spretighet och ändå landat i en helhet som känns mer Diskopunk än nånsin. Nu känner vi oss snarare stolta över vår bredd eller spretighet, låter ju ändå Diskopunk 110% hela plattan igenom.” Diskopunk.

Diskopunk har under våren spelat flitigt i både Sverige och utomlands såsom i Paris och London men har fortfarande en del spelningar kvar i bland annat Göteborg, Stockholm, Storsjöyran och Oslo.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music Entertainment

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in