Dramatisk ökning av julklappar på Blocket

By on 23 december, 2022
Foto: Blocket

Svenskarnas attityd till begagnade julklappar har i rasande fart blivit mer positiv. Antalet annonser med ordet “julklapp” i sig har ökat med 164 procent på bara ett år.

Andelen svenskar som är positiva till att få en begagnad julklapp har ökat explosionsartat på bara ett år. Enligt en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Blocket så är 7 av 10 svenskar (73 procent) positiva till att få en begagnad julklapp. En kraftig ökning jämfört med förra året då bara 56 procent positiva.

Men svenskarna är inte bara positiva till att få begagnade julklappar, allt fler verkar också vilja inspirera andra att ta steget och köpa begagnade julklappar. I november i år låg det flera tusen annonser med ordet julklapp i sig ute på Blocket, 164 procent fler än samma period förra året.
Och söker man på ordet julklapp på Blocket får man just nu upp över 5 700 annonser, de flesta inom kategorin Barnartiklar och leksaker följt av kategorin Möbler och heminredning samt Accessoarer och klockor.

– Att folk skriver ut att det de säljer kan bli en bra julklapp ser vi som otroligt positivt, och en viktig beteendeförändring i Sverige. Det visar att allt fler fått upp ögonen för att en julklapp inte behöver vara ny. Det är också positivt eftersom det underlättar för alla där ute som är på jakt efter begagnade julklappar att man har just ordet julklapp i annonsen, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Blocket

You must be logged in to post a comment Login