Drygt 12 000 svenskar reser på höstlov i nästa vecka

By on 26 oktober, 2023
Gran Canaria.
Fotograf Ted Lindholm, Ving

Vecka 44 är en av årets mest reseintensiva veckor, framför allt bland alla barnfamiljer som har skollov. Årets höstlov är inget undantag, lagom till nästa vecka reser drygt 12 000 svenskar i väg med Ving till sydligare breddgrader.

Allra populärast är Kanarieöarna med Gran Canaria i spetsen samt Cypern, men många passar även på att resa till storstäder som London, Rom och Barcelona.

– Oroliga tider till trots kan vi konstatera att det fortsatt finns ett stort resesug bland svenskarna. Och med den gångna sommarens ostadiga väder färskt i minnet är det många som velat solsäkra årets höstlovsvecka. Under höstlovet reser en mindre svensk småstad i väg med oss och jämfört med i fjol har vi ökat kapaciteten med drygt 30 procent, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Klassikerna i topp

Inför årets höstlovsvecka erbjuder Ving 51 charteravgångar från 15 olika avreseflygplatser, från Malmö och Köpenhamn i söder till Luleå i norr. Föga förvånande är det de klassiska charterresmålen som lockar under höstlovet där Gran Canaria har en ohotad förstaplacering, men även Cypern är populärt.

Så pass att Ving i år har satt in två extraflyg till destinationen från Arlanda och Landvetter. Bland övriga destinationer i Vings program finns även Kap Verde, Egypten och Thailand dit avgångarna i stort sett är fullbokade.

Men det är inte bara sol-och baddestinationer som lockar utan även storstäder. Den brittiska huvudstaden London intar förstaplaceringen följt av metropolerna Rom och Barcelona.

Mest populära charterdestinationer:

 1. Gran Canaria
 2. Cypern
 3. Teneriffa
 4. Kap Verde
 5. Egypten
 6. Thailand
 7. Madeira

Mest populära storstäder:

 1. London
 2. Rom
 3. Barcelona
 4. New York
 5. Paris

Nöje
Örebronyheter

Källa: Ving

You must be logged in to post a comment Login