El-lådcykel till boende ska bidra till klimatsmarta val

By on 10 januari, 2023
Bild: Victoriahem

El-lådcykel till boende i Brickebacken ska bidra till klimatsmarta val, ICA Maxi Universitetet och bostadsbolaget Victoriahem har tillsammans köpt in en el-lådcykel till boende hos Victoriahem i Brickebacken.

Det är en cykel som de boende kan låna gratis, ska bidra till fler klimatsmarta val och uppmuntra boende att låta bilen stå när de ska åka och handla.

Avståndet mellan ICA Maxi och Brickebacken är 2 kilometer. Sträckan har bra cykelvägar och tar 8 minuter att cykla för de boende i Brickebacken. Det var just avståndet och att flera boende i området inte har tillgång till bil som gjorde att Brickebacken blev testpilot för el-lådcykeln. Victoriahem initierade projektet och ICA Maxi tyckte det var en spännande idé.

– Med el-lådcykeln vill vi uppmuntra våra boende till ett mer hållbart sätt att leva. Eftersom ICA Maxi ligger nära våra fastigheter hoppas jag att de boende låter bilen stå och tar cykeln till affären i stället. Det är också ett sätt att förenkla vardagen för dem som inte har bil, säger Pierre Lundberg, Områdeschef hos Victoriahem i Örebro.

Även Patrik Persson, ICA-handlare på ICA Maxi Universitetet, ser fördelarna för såväl miljön som för kunderna som får tillgång till lådcykeln.

– För oss på ICA Maxi Universitetet är det viktigt att vara en del av positiva initiativ i Brickebacken, då flera av våra kunder finns där. Vi hoppas att detta initiativ gör att fler av våra kunder kan handla hos oss på ett miljövänligt sätt, samtidigt som vi underlättar för dem som inte har körkort eller tillgång till bil, säger han.

El-lådcykeln ska bidra till ett mer hållbart sätt att leva, minska biltrafiken och få fler att ta cykeln till affären.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla vårt miljöarbete i såväl våra fastigheter som i våra områden. Klimatsmarta val och ett ökat miljötänk blir allt viktigare och el-lådcykeln bidrar till båda. Att få flera att välja bort bilen och ta cykeln i Örebro känns bra, fortsätter Pierre.

El-lådcykeln i Brickebacken är ett pilotprojekt som ska utvärderas.

– Vi börjar med Brickebacken och utvärderar hur lådcykeln fungerar där. Vi hoppas att el-lådcykeln ska bli ett lyckat tillskott i området så att vi kan ta in cyklar till flera områden, avslutar Pierre och Patrik.

Örebro | Brickebacken
Örebronyheter

Källa Victoriahem
Om Victoriahem
I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder. Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden. Läs mer: https://www.victoriahem.se/
Om ICA Maxi
ICA Maxi Universitetet är en butik i syd/östra delen av Örebro, nära Örebro Universitet. Vi vill vara innovativa och brinner för att förbättra miljön för framtida generationer. Vi är övertygade om att det går att kombinera låga priser och stort sortiment med lågt koldioxidutsläpp. Läs mer: https://www.maxiuniversitetet.se

You must be logged in to post a comment Login