Elgiganten Phone House-butikerna blir kontantfria

By on 23 januari, 2018

Från och med igår, den 22 januari, blev Elgigantens Phone House-butiker kontantfria, förändringen är en åtgärd för att förbättra arbetsmiljön och öka säkerheten för butiksmedarbetarna.

– En bra och trygg arbetsmiljö för våra medarbetare är av högsta prioritet och vi arbetar kontinuerligt med att hitta konkreta och effektiva åtgärder för att hela tiden förbättra den. Att vi nu väljer bort kontanthanteringen i 78 Phone House-butiker är en del i det arbetet, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Betalning med kontanter har minskat drastiskt de senaste åren och i Phone House-butikerna står kontantköpen för bara några enstaka procent av den totala handeln.

De fåtal kunder som vill betala med kontanter uppmanas att skaffa sig ett så kallat Paygoo Prepaid MasterCard Gift – ett presentkort som finns hos Pressbyrån, 7-Eleven och Shell.

Undantagna butiker
Ett fåtal Elgiganten Phone House-butiker som drivs i franchiseregi, har valt att fortsätta hantera kontanter. Dessa butiker är Elgiganten Phone House i Huddinge, Oskarshamn, Alingsås, Motala, Falkenberg, Hudiksvall och Nynäshamn.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login