Erikshjälpens grundare firas i butikerna

By on 23 april, 2024
Erik Nilsson var svårt sjuk i blödarsjuka, och spenderade en stor del av sin barndom på sjukhus. Där föddes idén om att stötta andra sjuka barn.
Bild: Erikshjälpen

Eriksdagen den 27 april är en viktig insamlingsdag för Erikshjälpens barnrättsarbete. Det anordnas många aktiviteter i Erikshjälpen Second Hands butiker, och i år går hela dagskassan till insatser för barns rätt till trygghet och skydd.

– Alldeles för många barn växer idag upp i otrygga miljöer utan skyddsnät runt omkring sig, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand. – Därför är Erikshjälpens arbete viktigare än någonsin. Genom att handla i våra butiker är du med och bidrar till att fler barn får en trygg och säker uppväxt.

Sedan 2008 firas Eriksdagen till minne av Erikshjälpens grundare Erik Nilsson. Erik hade svår blödarsjuka och fick tillbringa långa perioder på sjukhus. Under den tiden började han sända hälsningar till andra sjuka barn. Det var starten för barnrättsorganisationen Erikshjälpen.

För att hylla Erik anordnar Erikshjälpen Second Hand den 27 april en rad festligheter i sina butiker runt om i Sverige. Clowner, ansiktsmålning, glasstävling och extra gott fika är bara några exempel. Men även om firandet är glädjefyllt så är ändamålet för dagen desto mer allvarligt.

I år går hela dagskassan från Eriksdagen till insatser för barns trygghet och skydd. En trygg tillvaro är grunden för att kunna tillgodogöra sig en bra utbildning och Erikshjälpen arbetar i stora delar av världen med barns rätt till en trygg vardag.

Örebro/Lindesberg
Örebronyheter

Källa: Erikshjälpen

You must be logged in to post a comment Login