Festen kom av sig i Behrn Arena när ÖHK förlorade

By on 17 september, 2013

Det blev aldrig någon hockeyfest i Behrn Arena, Leksand besegrade Örebro med 1-2. ÖHK var det bättre laget men Leksand var mer effektivt och gjorde mål på de chanser de fick.

Örebro har mycket att tänka på till nästa match. Daniel Sondell gjorde ett mål i powerplay men Örebro visade upp både tveksamhet och oskärpa i sitt spel när man var en spelare mer på isen.

Hemmapremiären för klubben kunde dessutom börjat bättre, förutom att Leksand vann gick strömmen i arenan efter 5 min. Det får inte ske i en hockeymatch i högsta serien.

Ikväll borde Örebro ha vunnit, de hade ett stort spelövertag och flera chanser i powerplay. Men hockeyfesten kom av sig, nu är det bara att blicka framåt till nästa match. Då möter Örebro regerande svenska mästarna Skellefteå på bortaplan.

Örebro inleder matchen friskt och sätter hög press på Leksands mål. ÖHK:s starka inledning resulterade i att lagt fick ett powerplay ca 5 min in i perioden. Vid samma spel inträffade strömavbrottet i matchen.

Matchen återupptogs efter ca 10 min och Örebro behöll sitt spel och kunde etablera press i anfallszon. Leksand spelade upp sig och började skapa fler och fler farliga målchanser. Efter ett spel i Örebros zon kunde Leksand ta ledningen med 0-1 genom Kevin Kapstad.

Örebro vann skotten med 13-3 men Leksand vann perioden med 0-1.

ÖHK gick ut i den andra perioden och spelade på samma sätt som de gjorde i inledningen på matchen. Men man lät inte Leksand få samma chanser som vid deras ledningsmål.

Örebro fick ett powerplay och Daniel Sondell kunde prickskjuta in 1-1 bakom Oscar Alsenfelt. Leksand fick i väg fem skott i den andra perioden men Örebro var det bättre laget. Ett mål till hemmalaget skulle varit mer rättvist än ett mål till bortalaget.

Leksand började sista perioden med att sätta 1-2. Jacob De La Rose kunde göra mål efter en snabb kontring från bortalaget. Målen kom som en chock då Örebro hade börjat perioden med att sätta press på Leksand.

Örebro hade även i den sista perioden spelövertaget men kunde inte ta vara på de chanser de fick. ÖHK hade dessutom ett antal powerplay som man inte levererade i. Slutresultatet blev 1-2 till Leksand som förstörde festen för Örebro.