Fler reser utomlands i vinter

By on 14 december, 2023
Sri Lanka är ett av de resmål som trendar mest bland TUIs resenärer i vinter.
Arkivbild

Fler reser utomlands i vinter, här är resmålen som trendar. Kylan har tagit ett hårt grepp om landet, och många svenskar längtar efter sol och värme. Hos den ledande reseaktören TUI har bokningarna av vinterresor ökat med fyra procent jämfört med samma period i fjol.

I år, liksom förra året, är Kanarieöarna det mest bokade resmålet. Men bland destinationerna som trendar är istället Sri Lanka och Marocko i topp.

Resebranschen är på stark uppgång och resebolaget TUI upplever högre bokningsnivåer inför vintersäsongen jämfört med samma period i fjol. Kanarieöarna är fortsatt svenskarnas favoritresmål i vinter, tätt följt av Thailand och Mexiko.

Bland resmålen som ökat mest procentuellt jämfört med förra året toppar istället Sri Lanka, turkiska Istanbul och Agadir i Marocko listan.

– Kanarieöarna och Thailand är klassiska vinterresmål som många återvänder till år efter år. Samtidigt ser vi att flera nygamla resmål har fått sig stora uppsving i vinter, bland annat Sri Lanka och Marocko. Det är i linje med den trend vi såg i somras, svenskarna är modigare i valet av resmål och väljer gärna destinationer där de får värde för pengarna, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Fler väljer att boka skidresan med TUI – fördubbling

Allt fler väljer även att boka skidsemestern till Alperna med TUI. Resebolaget ser en ökning i antal bokningar med 115 procent jämfört med förra vintern. Mest bokat är italienska Cervinia med sitt snö- och solsäkra skidläge.

– När det blir dyrare att skida i de svenska fjällen vänder fler blicken mot Alperna. Framförallt är det italienska Alperna som lockar både skidentusiaster och barnfamiljerna. I våra skidpaket ingår flyg, hotell och transfer och då omfattas resenärerna också av paketreselagen, vilket ger en extra trygghet, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Topp 10: Svenskarnas mest bokade resmål vintern 2023

 1. Gran Canaria, Kanarieöarna
 2. Teneriffa, Kanarieöarna
 3. Phuket, Thailand
 4. Lanzarote, Kanarieöarna
 5. Krabi, Thailand
 6. Yucatanhalvön, Mexiko
 7. Hurghada, Egypten
 8. Sal, Kap Verde
 9. Boavista, Kap Verde
 10. Dubai, Förenade Arabemiraten

Topp 5: Svenskarnas mest bokade skidsemestrar 2023

 1. Cervinia, Italien
 2. La Thuile, Italien
 3. Sestriere, Italien
 4. Zell am See, Österrike
 5. Sauze d’Oulx, Italien

Nöje
Örebronyheter

Källa: Tui

You must be logged in to post a comment Login