Fler svenskar reser till värmen i påsk

By on 25 mars, 2024
Arkivbild

I år väljer fler svenskar att bege sig mot varmare breddgrader över påsk jämfört med i fjol, det visar färska bokningssiffror från TUI. Mest populärt är Kanarieöarna.

Reseaktören vittnar även om fullsatta avgångar till Kap Verde, Egypten och Mallorca under veckorna före och efter påskhelgen.

Påsken är en av de mest reseintensiva perioderna på året, och i år är inget undantag. Hos TUI är närmare nio av tio charterresor redan sålda. Jämfört med påsken 2023 har antalet resenärer som reser med TUI ökat med drygt två procent.

Flest väljer att besöka de populära kanarieöarna Gran Canaria och Teneriffa. Därefter är det Kap Verde, Mallorca och Thailand som toppar listan över svenskarnas favoritresmål i påsk.

– I och med att påsken infaller tidigare på året i år så erbjuder vi fortfarande vinterns charterutbud. Det betyder att många kan nyttja påsklovet och de röda dagarna för långväga resmål, som till exempel Kap Verde och Thailand. Den som är ute i sista minuten har bäst chanser att komma i väg under vecka 14, då utbudet är större. Det finns även platser kvar på våra direktflyg från Göteborg till Mexiko, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Bokningsrusch inför sommaren – fler sommarresor bokade än i fjol

Nyligen fick miljontals svenskar sina skattebesked vilket även lett till en rusning efter sommarresor. Hos TUI ökade bokningarna inför sommaren med 20 procent mot veckan innan. Totalt har bokningarna av sommarresor ökat med fem procent jämfört med i fjol.

Flest resor har bokats till svenskarnas favoriter i Medelhavet: Kreta, Rhodos och Cypern. Några av de resmål som dock ökar mest procentuellt jämfört med föregående år är Albanien, Kos och Sicilien. Främst är det reseaktörens hotellkoncept Blue Star och TUI Blue som lockar.

Topp 10: Hit reser svenskarna i påsk

  • Gran Canaria, Spanien
  • Teneriffa, Spanien
  • Lanzarote, Spanien
  • Kap Verde
  • Mallorca, Spanien
  • Phuket, Thailand
  • Cancun/Yucatanhalvön, Mexiko
  • Egypten
  • Dubai, Förenade Arabemiraten
  • Malaga/Costa del Sol, Spanien

Sverige
Örebronyheter

Källa: TUI
Om bokningssiffrorna
Datan baseras på TUIs bokningar på resor under vecka 13 och 14, så som bokningsläget såg ut försäljningsveckan 11 2024. Den totala sommarförsäljningen avser resor med avresa under sommarsäsongen 2024 (april-oktober) jämfört med motsvarande period 2023. All data innefattar endast bokningar från TUIs svenska försäljningskanaler.

You must be logged in to post a comment Login