Förbundsstyrelsen tar ansvar för helheten Svensk Innebandy

By on 5 mars, 2019

Svenska Innebandyförbundets förbundsstyrelse har under dagen haft ett ordinarie styrelsemöte och då bl.a. behandlat den situation som uppstått när det gäller Svenska Superligan.

Vi beklagar att vi har tvingats konstatera att flera av de lag som spelat i SSL de senaste åren, har valt att inte anmäla sig till serien nästa säsong. Alla nuvarande föreningar har visserligen skickat in en anmälan men merparten av dem har gjort det med ett förbehåll om att ett avtal ska finnas på plats senast den 30 april. Det har ifrågasatts varför SIBF inte har godtagit en förlängning av anmälningstiden eller förbehållet.

Vi har redan flyttat fram anmälningstiden ett par gånger men av respekt för de som berörs är det inte möjligt att ytterligare förlänga anmälningstiden eftersom detta inte bara påverkar elitlagen utan hundratals andra lag som spelar i lägre serier. De spelar just nu sina sista matcher och förbereder sig för play-off m.m. och måste få ett svar på vad som gäller inför nästa säsong. Med det förbehåll som föreningarna vill ha för sina anmälningar kan inget sådant besked ges förrän säsongen redan är slut.

Vi har under flera år förhandlat med elitföreningarna för att få till stånd ett avtal om de ersättningar som elitföreningarna får, under dessa förhandlingar föreslog SIBFs styrelse en lösning som innebär en gemensam bolagslösning och hade höga förväntningar på att vi skulle kunna enas om detta.

I oktober tog detta en oväntad vändning då SSL-föreningarna vid ett möte kom med ett ovillkorligt krav om att förbundet ska upplåta alla rättigheter som hänger samman med Svenska Superligan. Detta har SIBF inte kunnat godta i nuläget, även om det finns som ett förslag på sikt att lämna över mer av bestämmanderätten till föreningarna.

Det har aldrig varit vår önskan att hamna i det läge vi nu är, men tvingas konstatera att föreningarna, genom att välja att inte anmäla sig till SSL, har omöjliggjort fortsatta förhandlingar.

/Förbundsstyrelsen Svenska Innebandyförbundet

Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login