Forskare intervjuar flickor och unga kvinnor i särskilt utsatta områden

By on 2 november, 2021
Arkivbild

Gäng och våld dominerar bilden av så kallade särskilt utsatta områden. Forskare har nu fått 3,8 miljoner kronor av Forte för att intervjua unga kvinnor och flickor i bostadsområdena, de som för det mesta inte är del av kriminaliteten eller de offentliga samtalen.

– Målet med studien är att ge ny kunskap som ska vara ett stöd för arbetet med att utveckla samhällena i de utsatta områden, säger Maria Moberg Stephenson, forskare i socialt arbete, som tillsammans med Örebrokollegan Linda Arnell och Maria Andersson Vogel vid Stockholms universitet under tre år ska intervjua flickor och kvinnor i områdena. Planen är också att intervjua de olika samhällsaktörer som möter och arbetar med unga på plats i dessa områden.

Forskarnas utgångspunkt är att lokalsamhället påverkar människors liv på en rad olika sätt.

– Vi vill förstå tjejers livsvillkor och erfarenheter, och vilka aktörer i samhället som är viktiga för dem, säger Maria Moberg Stephenson.

Forskarna ska intervjua flickor och unga kvinnor i åldern 13 till 19 år, och hoppas även få ta del av olika sociala miljöer i bostadsområdena. De ska också intervjua aktörer i samhället som den första omgången intervjuer pekar ut som centrala. Av forskningsanslaget går drygt en miljon kronor Örebro universitet.

Örebro | Örebro Universitet
Örebronyheter

Källa Örebro Universitet

You must be logged in to post a comment Login