Första finalen gav Indianerna underläge med fyra poäng

Av på 7 oktober, 2020

Under gårdagen fick den första SM-finalen skjutas upp på grund av regn och nu var det dags för den andra finalen (nu den första) på Brovallen i Krylbo.

Idag hade man haft uppehåll på Brovallen i Krylbo men fram mot kvällen började det regna, man lyckades dock få gång matchen något försenat på grund av banpreparering där man la på stenmjöl och sladdade för att få bort den hala yta vätan skapat, allt för förarnas säkerhet. Detta innebar dock att banan var ganska annorlunda mot tidigare på säsongen och mycket av Masarnas hemma fördel försvann.

Under de första hiten kunde man se resultaten skifta mycket beroende på vilka förare som hittade rätt i körningen, en annan sak som störde rytmen var de täta sladd pauserna för att hålla banan körbar.

Början var mycket jämn och efter sex heat så stod det 18-18. Lagen fortsatte att följas åt och efter tio heat så stod det 30-30, efter heat 12 inför nominerings heaten så ledde Masarna med 37-35.  Inför finalheatet stod det 42-42 och mer spänning kunde man inte önska sig, i finalen körde Pontus Aspgren och Jonas Jeppesen för Indianerna som mötte Vadim Tarasenko och Kim Nilsson för Masarna. Masarna tog en 5-1 i finalen till 47-43 och har där med med sig fyra poäng till morgondagens match.

En mycket bra match för Indianerna där Pontus Aspgren och Jonas Jeppesen var klart bäst i laget, det var en mycket svårkörd bana idag så nu hoppas vi att regnet inte ställer till det för mycket imorgon då man kör i Kumla.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motor
Örebronyheter

 

 

 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in