Fototävlingen får stöd med priser – bastubad i bastuflotten först ut

By on 14 januari, 2021

”Kul idé att lyfta fram kommunens platsvarumärke – och ett vällovligt initiativ till samarbete mellan föreningar och kommunen som vi gärna vill stödja”, förklarar Jeanette Andersson på det kommunala bolaget Besök Linde AB. Därför kommer vinnarna av deltävlingarna i Fotografera Ditt Lindesberg att vinna mer än ära – första etappens vinnare får ett bastubad i bastuflotten i Lindesberg.

Det övergripande temat för tävlingen Fotografera Ditt Lindesberg är kommunens platsvarumärke ”Lindesberg – Bergslagens själ” med ledord som beskriver den känsla som vi vill att omvärlden förknippar med Lindesbergs kommun. Temat för månadstävlingen i januari är Glöd & Eld med sista chans på söndag 17 januari för att ladda upp sin bild på tävlingssidan.

Besök Linde AB belönar vinnande fotograf med ett bastubad för fem i den vedeldade bastuflotten som ligger förtöjd i Bottenån alldeles intill Lindesberg Arena. Eftersom bastun är stängd tills vidare på grund av pandemin får vinnaren ett presentkort som gäller året ut.

”Bastun står för Glöd & Eld – därför passar det som pris i första omgången”, konstaterar Jeanette Andersson och förklarar att vinnare i kommande månadstävlingar – med teman Kraft & Driv (februari), Energi & Ljus (mars), Sol & Värme (april) och Gnista & Engagemang (maj) – kommer att belönas med andra upplevelser i bolagets anläggningar (Badhuset Energikällan med Actic, Lindesberg Arena och Lindesbergs Bio).

Och Lindesbergs kommun och de kommunala bolagen har aviserat att de vill uppmärksamma fototävlingen ännu mer under tävlingsperioden – mer information kommer om detta.

Tävlingen arrangeras av två föreningar (Lindesbergs Fotoklubb och Lindesbergs Konstförening), två kommunala verksamheter (Kulturenheten och Kulturskolan Garnalia) samt ett företag i branschen (Elon Bild & Ljud Lindesberg) med stöd av nyhetskanalen LindeKultur.

Den Finska Bastuflotten i Lindesberg

Den finska bastun är en symbol för att Lindesberg är ett finskt förvaltningsområde. Bastun ligger förtöjd i Bottenån alldeles intill Lindesberg Arena. Den finska vedeldade bastun rymmer ungefär åtta personer och härifrån kan ni ta ett svalkande dopp i ån mellan bastusittningarna. På bastuflotten finns ett litet gemensamt omklädningsrum där ni kan byta om. Tillgång till dusch finns i arenan om så önskas.

Ladda upp din bild på Fotoklubbens tävlingssida senast 17 januari»

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login