Fransk kanonhäst tar plats i Åby Stora Pris

Av på 26 juli, 2019
Foto: LARS JAKOBSSON

Den franske stjärnhästen Carat Williams tar plats i årets upplaga av Åby Stora Pris 10 augusti.

Den 7-åriga hingsten tränas av Sébastien Guarato som tidigare har vunnit just Åby Stora Pris, då var segervapnet Rapid Lebel. Carat Willams räknas som en av Frankrikes absolut bästa hästar och gör här sin första start i Sverige någonsin.

Carat Williams har vunnit 18 av sin 55 starter och har tjänat över 10 miljoner kronor så långt i karriären. Under hela sin karriär har han mött de allra bästa och denna säsongen var han bland annat tvåa i Prix Kerjacques bakom Cleangame. Han var även trea i Prix de Belgique bakom vinnande Bird Parker samt trea i Prix de Paris som vanns av Belina Josselyn.

Jon W Pedersen-sportchef Åbytravet:
”När Bold Eagle/Sébastien Guarato fick ställa in den påtänkta starten i ÅSP så var det mycket tacksamt att Sébastien valde att skicka en annan mycket bra häst i stället till vårt lopp. Carat Williams blir en riktig attraktion då det är första gången han startar i Norden. Det är ju en riktig vass stayer vilket han bevisande inte minst i årets upplaga av Prix de Paris då han var trea efter Prix De Amerique vinnaren Belina Josselyn”

Sébastien Guarato-tränare:
”När distansen i Åby Stora Pris gjordes om till långlopp tänkte jag genast att detta loppet skulle passa Carat Williams perfekt. Han är mycket stark och tål att göra allt grovjobb själv. Han kan öppna normalt bakom bilen men sedan kan han köras mycket offensivt om det behövs sista 2000m. Carat Williams tränar mycket bra för dagen och Åby Stora Pris blir ett spännande lopp för honom.”

Fakta:
Carat Williams
7årig hingst e. Prodigious u. Miss William
Rek: 10.7 Prissumma: 1 054 000 euro
Tränare: Sébastien Guarato
Ordinarie kusk: David Thomain
Ägare: Madame Francoise Deboudaun

Sport | Hästsport
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in