Fransk seger i Elitloppet genom Dijon

By on 27 maj, 2019
Fotograf: Lars Jakobsson/TR Bild

De flesta väntade sig en match mellan försöksvinnarna Readly Express och Aubrion du Gers – men av olika skäl fick finalen ett helt annat utseende.

För Readly Express del tog finalen dock slut redan innan start, då hästen blev struken för hälta. Publiken fick en sista chans av tacka av sin idol, och det gjorde man med besked. Stora känslor före loppet, och ännu mer blev det i avslutningen av den dramatiska finalen där det var måldomarna som fick jobba hårdast.

I loppet överraskade franske Dijon med Romain Derieux i sulkyn att snabbstarta till ledning, och bakom honom blev det en hel kubbning om positionerna. Dijons landsman Aubrion du Gers skaffade sig slagläge i en manöver som var en av de saker domarna hade att granska efter loppet. Men den verkligt svåra biten handlade om ledaren, och sedermera också först i mål, nämligen Dijon. Hur var det med gångarten? Åsikterna haglade på publikplats, men när beskedet kom så fick hästen behålla segern och den segerglädje som hade pausats något kunde äntligen ta vid.

Segertiden i Elitloppet blev 1.10,3 och förstapriset som tillfaller Dijons ägare Mauricette du Sousa är tre miljoner kronor.

Sport | Hästsport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login