Friskis tips för att fixa vintermörkret

By on 4 februari, 2023
Bild: Friskis&Svettis

Känns det extra gnatigt och tjatigt där hemma just nu? Mörka morgnar och vinterslask kan tömma vem som helst på energi. Friskis tipsar om Utifrån och in, ett träningsprogram för kropp och tanke, för att ta hand om dig och varandra lite extra i väntan på våren.

När Friskis tog fram Utifrån och in var syftet att ge fler unga verktyg att hantera vardagens bekymmer, nu står det klart att effekten kan nå så mycket bredare än så.

– Flera föräldrar som testat programmet, tillsammans med sina tonåringar, tycker att det är minst lika relevant för dem. Fysisk aktivitet varvas med tankeövningar för att bidra till mental motståndskraft. Och det är ju ett behov utan åldersgräns, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklingschef på Friskis&Svettis.

Utifrån och in är ett digitalt träningsprogram som sträcker sig över fyra veckor och som tagits fram av Friskis i samarbete med Anders Ekstrand, leg psykolog på Pratamera Sport. Programmet är öppet för alla online och redan kort efter höstens lansering hade omkring 30 000 personer tagit del av innehållet.

– Gensvaret har varit grymt. Deltagarna upptäcker att kroppen ofta kan hjälpa tankarna när det känns stökigt inombords. Dessutom ökar formatet med poddar, som är en del av programmet, chansen att du tar dig ut i det lilla dagsljus som finns den här tiden på året, säger Tina Uppfeldt

Förhoppningen är att alla som gör programmet ska få med sig strategier att använda i sin egen vardag. Det kan genomföras individuellt men också tillsammans i klasser, föreningar eller kompisgäng. Eller varför inte i familjen?

– Förutom den boost som själva träningen ger hoppas vi att verktyget kan ge ingångar till samtal och funderingar som ökar förståelsen för både oss själva och varandra, säger Tina Uppfeldt.

Utifrån och in finns tillgängligt för alla på Friskis hemsida. Satsningen är gjord med stöd av ICA-stiftelsen.

Hälsa | Örebro
Örebronyheter

Källa Friskis&Svettis

You must be logged in to post a comment Login