Frövifors Pappersbruksmuseum får bidrag

By on 10 december, 2022
Bild: LindeKultur

Frövifors Pappersbruksmuseum får bidrag för nytt utvecklingsprojekt, Frövifors Pappersbruksmuseum har beviljats bidrag från både Sparbanksstiftelsen Bergslagen och Adolf Lindgrens Stiftelse för ett nytt spännande projekt.

Pappersfabriken är projektnamnet på denna nya pedagogiska plattform som kommer att växa fram i museets maskinhall.

”Det ska bli så roligt att få starta upp detta arbete under 2023. Och vi är så otroligt tacksamma för att få stöd för att utveckla museiverksamheten i Frövifors framåt”, skriver museet på sociala medier.

Mer information om museets planer kommer att avslöjas lite längre fram…

….

Frövifors Pappersbruksmuseum är en stiftelse grundad för att bevara de maskiner och lokaler som utgjorde Frövifors Pappersbruk fram till 1980. I maskinhallen visas pappersmaskinerna PM III (1907) och PM IV (1911) i sin ursprungliga lokal från 1900-talets början. Maskinhallen är i stort sett orörd och i det skick som de sista arbetarna lämnade den i för över 30 år sedan. De sista rullarna kraftpapper som producerades sitter fortfarande kvar i maskinerna. Arbetarnas egna berättelser och minnen finns bevarade i de mediaspelare som står placerade i maskinhallen.

….

Kvällsöppet i museibutiken inför jul: 

Det lackar mot jul och Frövifors Pappersbruksmuseum håller kvällsöppet i museibutiken för dig som vill handla fina julklappar och samtidigt stödja ditt lokala museum. Varmt välkommen att besöka oss på onsdagarna 7 dec och 14 dec mellan kl 17 – 20. I museibutiken hittar du ett brett sortiment med bl.a. pussel, spel, pysselmaterial, böcker, handsnidade fåglar, vykort och handgjort papper. Museet bjuder på glögg och pepparkaka inne i butiken.

Museets handpappersverkstad håller samtidigt öppet för dig som vill tillverka ditt eget handgjorda papper att göra julkort eller en personlig julklapp av. (Kostnad: 10 kr/ark) Aktiviteten hålls med stöd från ABF.

Kultur | Frövifors
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login