Gratis musikfest på Loppholmarna i Lindesberg med Beatleskonsert

Av på 19 maj, 2022
Martin Almgren är populär hos Lindesbergarna och många önskar se honom framträda, säger Lisa Pettersson.
Bild: LindeKultur

Fredag 3 juni kl 19:00 blir det stor musikfest på Loppholmarna i Lindesberg med Martin Almgren, Kulturskolans ensemble SoulMill, Kulturskolans ungdomskör Voices och gruppen Stripa – totalt ett 40-tal musiker som bjuder på en Beatles-konsert med fri entré.

Konserten är ett samarrangemang mellan Kulturskolan Garnalia och Lindesbergs kommun kultur- och fritidsenhet med ekonomiskt stöd av Britta och Harald Erikssons musikfond.

”Idén bakom arrangemanget är att bjuda allmänheten i Lindesberg kommun på en gratis utomhuskonsert mitt i centrala Lindesberg. Loppholmarna är väldigt passande för utomhusarrangemang för en större publik. Kommunens fina utomhusscen har den storlek och det utrymme som krävs”, förklarar Johan Wennman som tillsammans med Lisa Petterson leder projektet i egenskap av lärare på kulturskolan.

”The Beatles musik är något som alla känner till och som de allra flesta tycker om. Deras låtar är en del av det västerländska kulturarvet, alltid aktuella. Martin Almgren är populär hos Lindesbergarna och många önskar se honom framträda. Martin har stadiga rötter i 60- och 70 talets rockmusik och han älskar The Beatles. Med sig på scenen kommer Martin att ha ett 35-manna band. De medverkande är musiker och sångare som samtliga bor i någon del av Lindesbergs kommun, norr-söder som centralort. Det finns väldigt många duktiga musikutövare i Lindesbergs kommun och genom denna konsert ges en möjlighet att visa upp den bredd och kvalitet som finns i kommunens kulturliv”.

SoulMill är Lindesbergs kulturskolas soulband. Ensemblen består av musiker, blåsare och vokalister, det är både elever på kulturskolan samt vuxna i bandet. Martin Almgren har tidigare samarbetat med SoulMill och ett gemensamt Beatlesprojekt har länge varit efterlängtat.

Voices är Kulturskolans sångensemble för elever från årskurs sex till gymnasiet. Voices startade år 2019 för att ge ungdomar möjligheten att utveckla sin sångröst och uppleva glädjen det medför att sjunga tillsammans i en kör. Voices växer hela tiden och vi är idag 13 sångare.

Stripa är ett Lindesbergsband som funnits sedan 2001, som mest aktivt mellan 2005-2015. Stripa var huvudband på de stora sommarfester som tidigare anordnades och har samarbetat med många artister bl. a. Mattias Risberg, Martin Almgren, Glen Torsén. Stripa har varit vilande sedan 2015 varför Beatleskonserten blir en efterfrågad reunion.

….

Konserten kan genomföras med fri entré genom ekonomiskt stöd från Britta och Harald Erikssons musikfond. Lindesbergs kommun har fått ett arv från Britta Eriksson för att under tio år anordna konserter eller på annat sätt bidraga till att möjliggöra ett brett musikutbud i Lindesbergs kommun. Hälften av summan ska gå till klassisk musik och hälften till övrig musik.

Britta Eriksson dog 2016 och blev 88 år. Hon bodde på gården Saxhagen tillsammans med sin bror, Harald. Hon var modist och ägde en hattaffär i Lindesberg som hette Lillys mode. En av Brittas nära vänner beskriver henne som en rak och rejäl kvinna. Britta var med och startade damhandbollen i Lindesberg, åkte Vasaloppet och vandrade i fjällen. Hon var en person som skred från tanke till handling och fick saker gjord.

Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in