Här är julklapparna som nu säljs vidare på Tradera

By on 26 december, 2022
Foto: Tradera

Varje år säljs stora mängder oönskade julklappar vidare på Tradera i mellandagarna och julen 2022 mer än någonsin. Hittills har det redan sålts 24 procent fler oönskade julklappar på Tradera jämfört med julafton förra året. Nu kan Tradera presentera statistik som visar vilka julklappar som oftast säljs vidare på Sveriges största cirkulära marknad.

Det dröjer inte längre än att Kalle Anka och hans vänner hinner rulla igång innan de oönskade julklapparna börjar säljas vidare på Tradera och i år verkar intresset för att sälja vidare större än någonsin. Under året har de flesta svenskar fått en mer osäker ekonomi på grund av lågkonjunkturen och därför blir begagnatmarknaden mer lockande. I topp på listan över julklappar som svenskarna säljer vidare i år finns mode, leksaker, hushållsartiklar samt hemelektronik.

– Dagarna efter julafton är det lätt att lockas av mellandagsrean för att fynda nya kläder och teknikprodukter. Men andrahandsmarknaden är ett utmärkt tillfälle att både vara snäll mot både planet och plånbok och bidra till hållbar konsumtion. Dessutom är mycket av det som säljs vidare efter jul i nyskick, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Det är lego, toppar och tröjor, barnkläder, klänningar, porslin, parfymer samt konsolspel som går allra bäst. Andrahandsmarknaden för teknik har också vuxit stort på Tradera. Det är framförallt försäljningen av spelkonsoler, läsplattor, bärbara datorer och dataspel som driver på den utvecklingen.

– Många har fått en ny läsplatta, dator eller spelkonsol i julklapp och då åker den gamla ut på andrahandsmarknaden. Det är glädjande att allt fler väljer att sälja vidare sina saker istället för att slänga dem. Ökningen vi ser är ett bra steg mot en helt nödvändig omställning till cirkulär konsumtion, säger Sofia Hagelin.

Topplista: Dessa klappar såldes vidare på Tradera den 24 december 2022

Baserat på försäljningsvolym 24 dec 2022 på Tradera

  • Lego
  • Toppar & tröjor
  • Barnkläder
  • Klänningar
  • Porslin
  • Parfymer
  • Konsolspel

Sverige
Örebronyheter

Källa: Tradera

You must be logged in to post a comment Login