Här firar svenskarna helst jul

By on 19 december, 2022
Foto: Ticket

Julafton på Gran Canaria är en ihållande favorit för svenskarna, tätt följt av Thailand. Bland klassikerna lockar även storstäder julfirande svenskar – Berlin, Paris och Barcelona som klättrar på listan. Detta visar färsk statistik från Ticket.

– Julen är en väldigt populär resehelg bland svenskarna. Många kan tänka sig att välja bort traditioner på hemmaplan mot sol, värme och en sandstrand. Välbekanta och trygga resmål som Gran Canaria och Thailand är återkommande favoriter – man vill veta vad man får på julafton, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.  

Nytt för i år är fler storstäder som tar sig in på topplistan, där julens raket är Barcelona som ökar med 115 procent jämfört med innan pandemin. Även Berlin gör en kraftig ökning på 78 procent. Thailand har både Bangkok och Phuket i toppen, som länge varit en jul- och nyårsfavorit bland svenskar. Oftast fortsätter resan bort från de thailändska storstäderna vidare till de paradisliknande öarna – för att sedan avsluta med ett par dagars shopping i huvudstaden innan hemfärd.

– Europeiska storstäder är ett bra mellanläge för de som vill komma bort från julstressen men ändå önskar sig traditioner och julfirande i viss mån. Både Barcelona, Paris och Berlin har vackra juldekorationer och mysiga julmarknader. Om du vill spara på semesterdagar och inte är i behov av att ligga på en sandstrand är dessa städer utmärkta julaftonsalternativ, tipsar Sofia Eddelid.

Julaftons mest populära resmål

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (2)
  3. London (7)
  4. Phuket (4)
  5. Malaga (10)
  6. Berlin (NY)
  7. Teneriffa (5)
  8. Paris (8)                  
  9. Alicante (NY)
  10. Barcelona (NY)

Källa: Tickets bokningsstatistik, julresor bokade t o m 11 november 2022

Sverige
Örebronyheter

Källa: Ticket

You must be logged in to post a comment Login