Här vill svenskarna helst möta våren

By on 13 april, 2024
Allt fler svenskar väljer att möta våren i Aten.
Bild: Ticket

Den svenska våren är inte helt pålitlig, värmande vårvindar kan snabbt bytas ut mot snöslask. Att möta våren i en europeisk storstad, kräver ingen backup med vinterjacka i bagaget.

Rom, Prag och Barcelona är de mest populära weekendstäderna i år, medan London halkar ner. Resebyrån Ticket har tagit fram en topp 10-lista över svenskarnas cityfavoriter för våren 2024.

– Vårweekends utomlands är väldigt populära bland svenskarna, vilket är förståeligt. Vi är flera som varje år ropar hej för tidigt – att den svenska våren äntligen är kommen, för att dagen efter mötas av snöstorm. Då kan det vara skönt att säkra upp för värmande solstrålar efter en lång, mörk vinter. Våren är även ett ypperligt tillfälle för långhelger i solen med sina röda dagar, som Kristi himmelsfärd och första maj, säger Sofia Eddelid, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Rom, Prag, Barcelona och London är destinationer som toppar listan för våren 2024. Aten och Budapest kvalar in som nykomlingar på årets vårlista. Prag är bubblaren som klättrat från 7e till 2a plats, medan London tappar i rankingen från 1a till 4e plats.

– Att Prag tar kliv upp på listan, medan London tappar, kan mycket väl bero på det ekonomiska läget. Då det är mer ekonomiskt gynnsamt för svenska resenärer i Prag än i London, kan de som är sugna på en vårresa men ändå vill hålla i plånboken lockas av Prag. Tjeckiens huvudstad rymmer kultur, historia, vacker arkitektur och prisvärd, god mat. Att det går flera direktflyg på knappa två timmar gör inte saken sämre, säger Sofia Eddelid.

Italien är alltid en klassisk vårfavorit, med Rom i toppen och Milano på en stabil 9e plats. En annan bubblare som tar sig in på årets lista är Aten.

– Aten är en perfekt vårstad, med en behaglig temperatur runt 20 grader i april. Det är en fascinerande stad som erbjuder en mix av antik historia och modern kultur. Här slungas du ständigt mellan historia och nutid, med ett härligt myllrande stadsliv, shopping i framkant och god mat. Behöver du svalka dig är det bara en kort busstur till kusten och vackra stränder, tipsar Sofia Eddelid.

Topp 10 europeiska weekenddestinationer 

  1. Rom (4)
  2. Prag (7)
  3. Barcelona (3)
  4. London (1)
  5. Paris (2)
  6. Berlin (6)
  7. Nice (5)
  8. Aten (NY)
  9. Milano (9)
  10. Budapest (NY)

Nöje
Örebronyheter

Källa: Ticket
Källa: Tickets bokningsstatistik, storstadsresor bokade t.o.m. 2 april med avresa 24 mars – 31 maj. Siffran inom parantes visar placering motsvarande period 2023.

You must be logged in to post a comment Login