Hiphopdansstjärnas första renodlade scenverk ”Head Peace” visas i Lindesberg

By on 22 mars, 2022

Torsdag 7 april kl 19:00 presenterar Sveriges hiphopdansstjärna Niki ”Awandee” Tsappos sitt första renodlade scenverk ”Head Peace” i Lindesberg. Dansföreställningen ”Head Peace” – ett dansande universum där den inre rösten gungas av grooves – visas i Brotorpsskolan med Lindesbergs Riksteaterförening som arrangör.

”Head Peace” är hiphopstjärnan Niki ”Awandee” Tsappos första renodlade scenverk – här fördjupar hon sig i konstformen dans som hon älskar. Med grunden i hiphop förs vi in i ett afrofuturistiskt universum. Genom dansande konversationer välkomnas publiken in till ett meditativt headspace där det egna sökandet av peace står i centrum. Här lyssnar vi in den delen av oss själva som alltid vet och låter den leda vår väg. I en drömsk och intim tillvaro där lugnet simmar, grooves gungar och rytmer rullar får vi utrymme att landa och vila våra tankar för en stund. Gränsen mellan den inre och yttre världen blir alltmer suddig, rörelsen är språket och dansen är fri.

Vad är det vi väljer att släppa ut i det yttre spacet och vad väljer vi att behålla? På scen ser vi Kelly Bigirindavyi och Claudio ”Comics” Fernandes – två internationellt etablerade freestyledansare med ett starkt personligt uttryck. Genom dansen tar de med oss in i deras huvuden till tankarnas värld. Musiken till föreställningen är skriven av kompositören Ayesha Quraishi.

Niki Tsappos har rest jorden runt med sin dans. 2010 var hon en del av den första kvinnliga duon i världen att vinna världen största streetdance-tävlingen Juste Debout i Paris. Det fångades upp i den folkkära dokumentären Martha & Niki som bland annat prisades med två Guldbaggar. Tillsammans med dansaren Andreas Sanchez har hon grundat danskollektivet Cipha 64, som representerar några av de främsta inom streedance-stilarna hiphop och house i Sverige.

Rekommenderad ålder: från 13 år

Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur
Biljetter på Tickster >> eller i Blombergska bokhandeln tel. 0581 100 21 : Ordinarie 200 kr; Scenpass 150 kr; Medlem Komfri 150 kr; Ungdom t o m 25 år 100 kr; Ungdom med scenpass 50 kr.

You must be logged in to post a comment Login