Högt tryck på resor under påsklovet

By on 12 april, 2022

Många svenskar väljer att resa under det stundande påsklovet. Resebolaget TUI rapporterar att bokningsläget är 700 procent högre jämfört med påsken föregående år och att man har satt in extraflyg för att möta den stora efterfrågan på resor. 

Efter två år med begränsad rörelsefrihet längtar många svenskar efter att få resa igen. Detta märks tydligt hos researrangören TUI där stundande påsklov i princip är fullbokat, bolaget har satt in extraflyg för att möta svenskarnas efterfrågan. Man rapporterar en ökning av antalet bokade resor med 700 procent jämfört med påsklovet 2021, vilket i princip är samma nivåer som innan pandemin. Resandet förväntas även bli lättare då flera länder inom EU och EES på senare tid upphävt inreseförbuden till sina respektive länder samt olika typer av restriktioner vilket nu även Sverige följt. Att svenskarna är redo att resa syns även för sommaren, där kan man se en ökning på 30 procent förra veckan jämfört med veckan innan. 

– Vi är glada att så många svenskar får möjlighet att komma iväg till solen under påsklovet. Den ökande efterfrågan på resor redan till våren visar oss att det även kommer resas en hel den kommande sommaren, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI.

Kanarieöarna är bland de resmål som toppar listan inför för just påsklovet men även Kap Verde, Mexiko och Thailand. En stor skillnad gentemot innan pandemin är att stora grupper nu reser tillsammans, som ökat med 65 procent. 

– En stor trend vi märker sedan pandemin är att man nu vill uppleva saker tillsammans. Stora grupper som reser tillsammans har ökat med 65 procent. Många har ju begränsats från att träffa sina nära och kära under pandemin och nu vill man ta igen detta genom kvalitetstid där man umgås och upplever saker tillsammans, fortsätter Adam Györki.

Topplista för påsklovet

1. Gran Canaria
2. Cypern
3. Kap Verde
4. Teneriffa
5. Mexiko

Topplista för sommaren

1. Kreta
2. Cypern
3. Mallorca
4. Rhodos
5. Turkiet

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa: TUI

You must be logged in to post a comment Login