Högtryck på sommarbokningar – så fixar du boendet

Av på 24 april, 2021
Arkivbild

Rapporteringen från hotell, stugor och campingar runt om i Sverige pekar på att det blir allt mer fullbelagt. Även hos Countryside Hotels medlemsanläggningar är det en betydligt högre bokningsgrad än föregående år. Men bara för att man inte varit ute i god tid behöver det inte vara kört. Countryside Hotels delar med sig av tips för hur man kan säkra sitt sommarboende trots allt färre lediga rum.

”Redan förra sommaren såg vi ett ökat intresse för att semestra i Sverige och trenden fortsätter även i år,” säger Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels. ”Därför vill vi tipsa om hur man med lite smartness och hängivenhet kan säkra sitt boende även om man är lite sen på bollen.”

Så kan du fixa bokningen även när det är fullt

  1. Bredda ditt sökområde, vissa regioner och hotell är mer fulla än andra, kanske är detta sommaren då du får möjlighet att upptäcka något nytt, utanför din komfortzon.
  2. Många tar semester allt senare, och dessutom väntar en hel del in vaccin, därför kan det vara lättare att hitta ledigt i början av sommaren än i slutet, dessutom är det oftare mer ledigt i mitten av veckorna än på helgerna.
  3. Vänta inte om du är osäker, många erbjuder nu generösa avbokningsvillkor, så kan vara bättre att boka än att vänta.
  4. Lås inte fast dig vid endast ett hotell, det kan ibland vara lättare att hitta lediga rum genom att pussla ihop dagar på olika hotell, då får du dessutom fler nya upplevelser på köpet.
  5. Ge inte upp, avbokningar är inget ovanligt och om du har lite is i magen så kan ditt drömboende bli ledigt efter ett tag.

”Det har varit en enormt tuff period och den här sommaren är efterlängtad av många,” säger Anna Övergaard. ”Trots att mycket är fullbokat finns det absolut hopp för alla som vill unna sig något extra efter det år som varit.”

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Countryside Hotels

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in