Höstlov ger prisökning på resor

By on 28 oktober, 2023
Arkivbild

Höstlovet närmar sig med stormsteg och reslusten är på topp, med en ökat bokningsläge på hela 27 procent jämfört med föregående år enligt den senaste statistiken från resebyrån Ticket. Höstlovet är en av årets mest intensiva resveckor då samtliga skolor i landet håller stängt, vilket leder till att priserna på resor denna period ökar markant. Men om man kan åka veckan efter så kan man hitta resor för nära halva priset.

Höstlovet vecka 44 är en populär tid att resa utomlands för barnfamiljer, eftersom det är det enda skollovet under hösten. Många tar tillfället i akt att komma bort från det ruggiga vädret hemma i Sverige för att i stället ladda batterierna med sol och nya upplevelser inför årets mörka och kalla månader. På grund av detta så ökar även priserna på resor under höstlovet, men trots detta ser Ticket ingen minskning i bokningarna.

Eftersom höstlovet är det enda skollovet mellan sommaren och julen så passar många barnfamiljer på att åka iväg och få en välbehövlig vecka i solen. Detta gör även att priserna under höstlovsveckan är höga, så det gäller att vara ute i god tid om man inte vill spräcka semesterbudgeten, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.

Eftersom alla skolor i hela landet har höstlov samtidigt så är det en av de dyraste veckorna under året att resa på solsemester. För de som har möjlighet att i stället resa innan eller efter höstlovsveckan finns det stora pengar att spara.

Om man inte har barn i skolåldern så är det ett hett tips att planera in en resa veckorna efter höstlovet. Då är det fortfarande varmt och skönt runt Medelhavet, men man kan hitta resor med exakt samma flygtider och hotell för nästan halva priset jämfört med höstlovsveckan, tipsar Vincent Goodbrand.

Gran Canaria står kvar som årets favoritresmål under höstlovet även detta år. Men i år har Bangkok, Malaga, Alicante och Cypern också klättrat på topplistan.

Toppdestinationerna för höstlovet:

  1. Gran Canaria (1)
  2. London (2)
  3. Bangkok (4)
  4. Malaga (6)
  5. Barcelona (3)
  6. Alicante (9)
  7. Berlin (5)
  8. Köpenhamn (8)
  9. Paris (7)
  10. Cypern (Ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor med avresa under höstlovsveckan 2023 jämfört med 2022. Siffror inom parentes visar placering höstlovet 2022.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Ticket

You must be logged in to post a comment Login