Ida Rosén Branzell ställer ut i Lindesberg

By on 12 juni, 2021

Idag Lördag 12 juni öppnar sommarutställningen ”Finns med mig och dagen” av Ida Rosén Branzell på Lindesbergs Bibliotek som pågår till 17 augusti. Ida Rosén Branzell bor sedan några år tillbaka i Fellingsbro. Hon är konstnär och illustratör och hennes alster tar ofta sats ur ett miljö- och/eller barn-perspektiv.

”Jag ser livet som en ständig rörelse i vilken jag hoppas kunna följa med och ständigt fortsätta att utvecklas”, säger Ida Rosén Branzell i ett pressmeddelande från Lindesbergs kommun.

Ida Rosén Branzell har sina rötter i Västerås och där kan man hitta flera offentliga verk som hon har gjort. Som Västerås sjukhusentré – en gestaltning med bland annat träskulpturer för barn, Lasse Färnlöfs plats – belysta skulpturer i corténstål, Stenpoesin där Tomas Tranströmers haikudikter blästrats in i granitsten och placerats i Västerås gatubild, samt Tomas Tranströmers plats, där bland annat rådjursspår blästrats in i gatubeläggningen tvärs över torget vid stadsbiblioteket.

”Ida är en skicklig tecknare och barnboks-illustratör så vi ser verkligen fram emot hennes utställning i Galleri Konstrummet på Lindesbergs Stadsbibliotek”, säger Sara Sporre – kultursekreterare på Lindesbergs kommuns kultur- och fritidsenhet: ”Det blir ingen vernissage men ett Finissage-kalas 13 augusti då vi hoppas kunna få möjlighet att umgås”.

Utställningen hänger fram till 17 augusti och har samma öppettider som biblioteket: måndagar 9-15, tisdagar 12-19, onsdagar stängt, torsdagar 12-19, fredagar 9-18, lördagar 10-14, söndagar stängt. Från 28 juni-22 augusti: måndagar 9-15, tisdagar 12-18, onsdagar stängt, torsdagar 12-18, fredagar 9-15 och stängt lördagar och söndagar.

Om Ida Rosén Branzell och hennes konst

”Låt oss hjälpas åt att göra världen lite bättre!”, skriver Ida Rosén Branzell om sig själv på sin hemsida: 

”I och med att mitt första bokprojekt ”Drömmarnas Krona” gavs ut 2004, har jag varit verksam som frilansande illustratör och konstnär.

Jag brinner för omtanken om människan och miljön, och ser de skapande processerna som verktyg för att kunna hjälpa till att göra världen lite ljusare för andra. Det finns oändligt många möjligheter, om vi vill. Min övertygelse är, att tilltalande och tillgänglig formgivning, illustration som talar direkt till mottagaren och konst som ger oss fler dimensioner av en rumslighet och av vår värld, behövs för att vi ska må bra och orka bry oss.

Jag har bland annat studerat konst i Umeå, informativ illustration och informationsdesign på Mälardalens högskola, samt illustration vid Berghs School of Comunication.

Känner du att jag kan vara rätt person för ditt projekt så tveka inte att höra av dig! Ett inledande samtal eller kontakt där vi har möjlighet att stämma av och bolla är helt kostnadsfritt.”

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

 

You must be logged in to post a comment Login