Idag lördag går världen ut och plockar skräp

By on 15 september, 2018
Håll Sverige rent
Idag lördag går miljontals människor världen runt ut och plockar skräp, det är nämligen World Cleanup Day, i Sverige är många engagerade.

– Skräp i havet är en av vår tids stora miljökatastrofer. Nu är det dags att sätta stopp. Nu är början på något nytt, det är här och nu vi tillsammans stoppar nedskräpningen, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent. 

För att uppmärksamma problemen med nedskräpning har World Cleanup Day vuxit fram. Runt om i världen går miljontals människor ut på lördag och plockar skräp, så även i Sverige. Och det behövs. Mycket av det skräp som brukar hittas under skräpplockningar i städer består av plast och förpackningar som borde ha återvunnits. 

Nedskräpningen minskar trivseln och ökar otryggheten i städerna, samtidigt som renhållningen innebär stora kostnader för kommunerna. Och mycket av skräpet hamnar till slut i havet – där det stannar i evigheter.

Det är fantastiskt med allt engagemang världen runt. Vi har därför instiftat Håll Sverige Rent-dagen som infaller för första gången idag lördag, säger Johanna Ragnartz.

Under Håll Sverige Rent-dagen planeras aktiviteter i hela landet för att plocka skräp och för att öka medvetenheten om nedskräpning.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login