IKEA lanserar hållbarhetsrapport

By on 7 mars, 2018

Nu lanseras IKEA koncernens hållbarhetsrapport, IKEA koncernen (INGKA Holding B.V. och dess kontrollerade bolag) är världens största heminredningsföretag och en av elva företagsgrupper som äger och driver IKEA säljkanaler via franchiseavtal med Inter IKEA Systems B.V.

Exempel på viktiga höjdpunkter under verksamhetsåret 2017*:

  • Det första IKEA varuhuset med tydlig hållbarhetsprägel öppnades i Kaarst i Tyskland.
  • Solpaneler för hemmabruk till överkomliga priser finns nu tillgängliga på fem marknader efter lanseringen av IKEA Home Solar-erbjudandet i Polen och Belgien (och finns sedan tidigare i Nederländerna, Schweiz och Storbritannien).
  • 416 vindkraftverk på elva marknader och 750 000 solpaneler på våra byggnader. Genererad förnyelsebar energi motsvarande 73% av den energi som används i våra verksamheter.
  • Drygt 100 initiativ som bidragit till en cirkulär ekonomi – från inlämningstjänster till textilåtervinningsworkshops.
  • Mer än 200 000 kg mat har sparats som en del av ett projekt för att minska matsvinnet på IKEA restaurangerna med 50% fram till år 2020.
  • 49% av cheferna och 53% av personerna i koncernledningen är kvinnor. 
  • Åtta marknader lanserade program för att hjälpa flyktingar få en första arbetslivserfarenhet i det nya landet.

”Vi är glada och stolta över vårt hållbarhetsarbete. Hållbarhet är en naturlig del av allt vi gör och vi har kommit en bra bit på vägen. I Sverige känner vi en hög efterfrågan på hållbara produkter. Mycket återstår att göra för oss för att lyckas med vårt mål att ha en positiv påverkan på människor och miljö”, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef IKEA Sverige.

Regionalt
Örebronyheter

*1 september 2016–31 augusti 2017

You must be logged in to post a comment Login