IKEA uppmuntrar människor att följa sina drömmar

By on 4 februari, 2023
Bild: IKEA

IKEA uppmuntrar människor att följa sina drömmar, i den senaste kampanjen från IKEA får vi möta människor som följer sin dröm med lite hjälp av IKEA. Med stor kunskap om livet hemma vet man att IKEAs heminredning stöttar de många människornas livsdrömmar.

Detta vill IKEA utforska, dels i en klassisk kampanj, men även i en youtube-serie med Hampus Hedström som på ett lite annorlunda sätt visar att drömjobbet finns på IKEA. Kampanjen går upp på fem europeiska marknader med start i nästa vecka.

De flesta människor bär på drömmar. Oavsett om de handlar om att bli en duktig musiker, bilda en storfamilj, bli mästerkock eller något helt annat, så vill IKEA stötta dem. Att få utveckla sina talanger ger en känsla av välbefinnande, och här kan IKEA bidra med mycket. Med stor kunskap om livet hemma, vet man att IKEAs heminredning stöttar de många människornas livsdrömmar.

– Vi vet att många av oss bär på stora och små drömmar. Vi vet också att vi på IKEA kan stötta de flesta drömmare tack vare våra produkter och inredningslösningar, säger Catherine Reimer, Marketing Communication Leader på IKEA Sverige.

Jag tror att de flesta drömmar börjar hemma. Vi på IKEA tror dessutom på att allt ska vara möjligt, vilket innebär att drömmar ska kunna uppfyllas, även med dagens stigande levnadskostnader. Med hjälp av vårt sortiment står hemmet redo att stötta dig med prisvärda lösningar, om du så drömmer om att bli kock, sångare, youtuber eller balettdansös, säger Helena Gouveia, Country Marketing Manager på IKEA Sverige.

Kampanjen lanseras i Sverige vecka 6 och inkluderar TV, VOD, OOH, DOOH och sociala media. I Norge, Danmark, Finland och Portugal går kampanjen upp några veckor senare.

Åkestam Holst NoA står bakom kampanjen och allt filmat material är producerat av Bacon och regissör Martin Werner. Musiken är en cover version av Neil Diamonds låt ”I’m a believer” från 1966.

Samarbete med Hampus Hedström del av dröm-kampanjen

I samband med kampanjen om våra drömmar, gör IKEA en youtube-serie tillsammans med kreatören Hampus Hedström, känd från standup och TV. 

Serien lyfter de oändliga möjligheterna att inom IKEA hitta sitt drömjobb. Mötena blandas med humor och funderingar många förknippar med IKEA. Kan man gå på dejt på IKEA? Göra ett IKEA-race och bocka av alla de moment som ingår i ett klassiskt besök på IKEA, inklusive mjukglass och efterföljande montering?

Fokus ligger på employer branding och målet är att nå en ny, yngre målgrupp genom att på ett annorlunda sätt visa hur det är att jobba på IKEA. I serien testar Hampus att jobba på olika avdelningar, för att hitta sitt drömjobb. Utöver det pratar han med medarbetare om hur de hittade sina drömjobb och varför de är där de är idag.

– Det här samarbetet är unikt och det är kul att IKEA vågar bjuda på sig själva och verkligen vill rikta sig mot en yngre målgrupp via Youtube. Tillsammans har vi visat upp IKEA på ett helt nytt sätt och blandat sketch och humor med medarbetarnas verkliga historier, säger Hampus Hedström. 

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa IKEA

You must be logged in to post a comment Login