Imorgon startar september och barncancermånaden

By on 31 augusti, 2020

September är barncancermånaden, under hela månaden genomförs aktiviteter runt om i landet för att uppmärksamma de barn som drabbas och stötta forskningen kring barncancer.

Barn och cancer hör inte ihop. Ändå drabbas ett barn i Sverige varje dag. Under september kraftsamlar vi för att bli fler som tillsammans kan se till att forskningen fortsätter göra framsteg. Inget barn ska behöva dö i cancer – och alla barn ska få återgå till ett liv fritt från komplikationer efter sin behandling. För livet ska vara värt att levas, inte bara överlevas, säger Thorbjörn Larsson, generalsekreterare på Barncancerfonden. 

Under månaden finns flera sätt att bidra till kampen mot barncancer. Bland annat arrangeras idrottseventen ”Run of Hope tillsammans med Vitamin Well” och ”Walk of Hope” till förmån för Barncancerfonden. Månaden avslutas med Barncancergalan – det svenska humorpriset, som direktsänds på Kanal 5 och Dplay från Berns i Stockholm den 28 september. 

Barncancergalan – det svenska humorpriset:
Humorgalan sänds direkt på Kanal 5 från Berns i Stockholm. Under ledning av Carina Berg och David Sundin prisas Sveriges humorelit samtidigt som tittarna kan bidra till kampen mot barncancer hemma från soffan genom att bli Barnsupporter.
När: 28 september kl 20
Var: Kanal 5 och Dplay

Om barncancer

  • Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer.
  • Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år i Sverige. 
  • Cirka 85 procent av barnen överlever, men det varierar mycket beroende på cancertyp. 
  • 7 av 10 överlevare drabbas av sena komplikationer. 
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige. 

Regionalt
Örebronyheter

Källa Barncancerfonden

You must be logged in to post a comment Login