Ineffektivt BIK Karlskoga fixade extrapoängen

By on 27 december, 2021

Under måndagen tog BIK Karlskoga emot Almtuna IS hemma i Nobelhallen för den 29 omgången av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga vann senast hemma mot Västerås och hade en uppåtgående formkurva. Almtuna förlorade senast med uddamålet mot HV71 men hade en uppåtgående trend, laget var i stort behov av poängen för att hålla sig borta från bottenstriden.

Almtuna började den första perioden klart bäst och kunde efter 1:41 ta ledningen genom Tobias Liljendahl 0-1. Men målet fick Karlskoga att vakna till och man började sakta ta över spelet, och i den åttonde minuten kunde man kvittera genom Aleksi Rekonen 1-1. Karlskoga fortsatte att dominera spelet och i den 16 minuten kunde hemmalaget ta ledningen efter en fin styrning av Janne Tavi 2-1. Perioden slutade 2-1 till Karlskoga.

Karlskoga fortsatte att dominera spelet och ägnade långa stunder åt att spela runt pucken i Almtunas mål och utan Viktor Andrén i målet hade det sätt mycket mörkare ut för bortalaget. Det var fortsatt Karlskoga som var laget som styrde spelet, men Almtuna började komma upp med en del farliga kontringar och i den 17 minuten kunde bortalaget kvittera 2-2. Perioden slutade 1-0 till Almtuna.

Stärkta av avslutningen i den andra perioden kom Almtuna ut starkt och efter två utvisningar för Karlskoga och i spel fem mot tre kunde bortalaget ta ledningen med 3-2. Karlskoga kom dock tillbaks snabb ock kunde i den femte minuten kvittera genom Sebastian Collberg. Nu blev det mycket kamp och inte mycket skönspel, men inget av lagen lyckades göra mål så matchen gick till förlängning. Perioden slutade 1-1.

I förlängningen var det åter Almtuna som tog kommandot till att börja med, men orken började tryta för det skadedrabbade bortalaget. Efter en utvisning i den femte minuten för Almtuna så kunde Karlskoga avgöra i powerplay och se till att extrapoängen stannade på hemmaplan då David Lilja satte 4-3. Matchen slutade 4-3.

Detta var inte den bästa matchen jag sett från Karlskoga och det börjar nu bli viktigt att ta tre poängarna för att hålla och eventuellt avancera i tabellen. Vad jag saknade i kvällens match är den effektivitet som vi tidigare på säsongen sätt från laget.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Onsdag den 29 December borta mot IF Björklöven.

Första perioden andra minuten mål Almtuna, Tobias Liljendahl satte 0-1. Åttonde minuten mål Karlskoga, Aleksi Rekonen kvitterade 1-1. 16 minuten mål Karlskoga, Janne Tavi satte 2-1. 18 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Boarding. Powerplay Almtuna, utan resultat. 20 minuten utvisning Almtuna, två minuter Jacob Svensson Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 2-1 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 22 – Almtuna IS 10

Andra perioden Karlskoga började med 1,26 i powerplay, utan resultat. Nionde minuten utvisning Almtuna, två minuter För många spelare på isen. Powerplay Karlskoga, utan resultat. 17 minuten mål Almtuna, William Proos kvitterade 2-2. 17 minuten mål Almtuna, William Proos kvitterade 2-2.

Andra perioden slutade 1-0 till Almtuna
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 10 – Almtuna IS 6

Tredje perioden tredje minuten utvisning Karlskoga, två minuter Kalle Jellvert. Powerplay Almtuna, utan resultat. Tredje minuten utvisning Karlskoga, två minuter Aleksi Rekonen Tripping. Spel 5 mot 3 för Almtuna, mål Hampus Harlestam satte 2-3. Femte minuten mål Karlskoga, Sebastian Collberg kvitterade 3-3.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden BIK Karlskoga 8 – Almtuna IS 8

Förlängningen femte minuten utvisning Almtuna, två minuter Jesper Norbäck Holding. Powerplay Karlskoga, mål David Lilja 4-3.

Förlängningen slutade 1-0 till Karlskoga