Innebandy – Solklar seger för damerna mot Finland

By on 4 november, 2016

Sverige gjorde processen kort – punkterade matchen redan i första perioden. Segern i öppningsmatchen skrevs till 7-3 i Euro Floorball Tour. Täbyduon Moa Tschöp och Louise Wickström stod för sammanlagt sju poäng.

De blågula damerna satte tonen direkt. Redan vid 2.31 smög Sofia Joelsson upp på bortre stolpen och styrde elegant in 0-1. Finland hade stora problem och svenskorna kunde gå upp till en 0-4-ledning i den första perioden.

Moa Tschöp låg bakom mycket i det offensiva svenska spelet. Tre minuter in i andra perioden gjorde hon sin tredje assist när hon frispelade Louise Wickström som enkelt stötte in 0-5. Finland reducerade två gånger om i mellanakten men känslan var matchen igenom att Sverige var starkare över hela banan.

Förutom en dipp i andra tycker jag att vi är överlägsna idag. Jag har nog aldrig sett Laura Loisa (Finlands målvakt) göra en bättre match. Vi kunde faktiskt haft 6-7 bollar ytterligare inne idag, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Knappt hade tredje perioden tekats igång innan det var dags igen. Tschöp till Wickström, duons tredje mål för kvällen. Ellen Rasmussen utökade också till 2-7 och strax därpå satsade Finland allt framåt i 6 mot 5. De lyckades trycka in en reduceringsboll ytterligare men närmare än så kom de inte. Därmed slutade matchen 3-7 till Sverige.

Precis som i Finnkampen spelade Sverige 1-2-2, ett spelsystem som har fallit bättre ut än vad Lundmark själv hade vågat hoppas på.

Det passar väldigt många av tjejerna väldigt bra. Sådana som Lousie Wickström och Cornelia Fjellstedt kommer verkligen fram på ett annat sätt, säger han och fortsätter: – Jag måste också säga att Anna Wijk gör en fantastisk match trots att hon inte hamnar i poängprotokollet idag. Det känns som att hon kommer med ännu mer i spelet och hon tar så mycket smällar idag.

Imorgon ställs Sverige mot Schweiz. Matchen startar 18.00.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login