Investering i Sitevision ger hög avkastning

By on 17 maj, 2023
Bild: SiteVision

Företag som använder Sitevision för att bygga intranät och digitala arbetsplatser får en avkastning på investeringen på 387 procent under en treårsperiod, och investeringen tjänas in på under sex månader.

Det visar en ny studie beställd av Sitevision.

Sitevision anlitade Forrester Consulting för att studera effekterna för organisationer som använder svenskutvecklade Sitevision.

Analysen visar att en investering i Sitevision ger produktivitetsvinster motsvarande nettovärde på knappt 12,8 miljoner kronor över tre år. En investeringsavkastning (ROI) på 387 procent. Investeringen är intjänad på mindre än sex månader.

– Att ha ett verktyg som gör det enkelt att kommunicera och stötta företagets arbetsprocesser är avgörande för svenska företag, inte minst när arbetsplatserna blir digitala. Forresters analys gör det enklare för våra blivande kunder att utvärdera och förstå värdet av en investering i Sitevision, säger Anders Korsvall, VD på Sitevision.

Sparar tid och ökar produktivitet

Användare gynnas framförallt av funktioner som sparar tid. Tjänstemän sparar i genomsnitt 30 minuter i veckan medan frontline-workers sparar en timme i veckan på att enklare hitta information och dokument. Förenklad innehållsproduktion gör att kommunikatörer sparar tre timmar i veckan.

Här är värdet av några av nyttovinsterna som lyfts i Forresters analys:

  • Ökad produktivitet tack vare bättre tillgänglighet och navigering. Värde: 9,7 miljoner kronor.
  • Ökad produktivitet genom bättre samarbetsmöjligheter. Värde: 3,5 miljoner kronor.
  • Förbättrad medarbetarupplevelse så att medarbetare stannar längre. Värde: 2 miljoner kronor.
  • Effektivare innehållsproduktion och internkommunikation. Värde: 385 000 kronor.

– Många svenska företag planerar för bättre medarbetarengagemang och där är intranät en viktig komponent. Med denna rapport får de svart på vitt om vilka värden som skapas med ökad produktivitet, engagemang och samarbetsmöjligheter för medarbetarna. Det här är ett område som kommer att accelerera det närmaste året, säger Anders Korsvall.

Ekonomi | Örebro
Örebronyheter

Källa: SiteVision

You must be logged in to post a comment Login